Emotie eten – Werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf

Emotie eten – Werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf

Een gezonde relatie met eten en jezelf

Eten. Ooit was dat bedoeld om je lijf van energie te voorzien, maar tegenwoordig gebruik je het om jezelf te belonen, te troosten of om negatieve emoties te doven. Herkenbaar? Als je last hebt van emotie eten is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen: Waar honger je nu eigenlijk echt naar? Waar verlang je naar? Wat heb je nodig? Wat mis je in je leven? “Grote” vragen, maar zo belangrijk als je je relatie met eten en jezelf wilt veranderen. Het gaat namelijk nooit alleen om het eten.

De functie van eten

Het gaat om het belang dat jij aan eten hecht. Om de rol die jij eten laat spelen in je leven. Het eten heeft een functie gekregen in je leven, die de oorspronkelijke functie van energiebron overstijgt. Wat voor functie heeft eten in jouw leven? Troost het je in moeilijke tijden? Biedt het ontspanning na een hectische dag? Is het een beloning na zware inspanning? Of gebruik je het om even niets te voelen, wanneer de emoties te hoog oplopen?

Kan het ook anders?

Zou er dan misschien ook een andere manier kunnen zijn om jezelf te troosten, als je dat nodig hebt? Kun je ergens anders ontspanning in vinden? Kun je jezelf met iets anders belonen? Of kun je de gedachte dat je een beloning nodig hebt, wellicht helemaal loslaten? Zou je misschien je gevoelens kunnen accepteren voor wat ze zijn, in plaats van ze weg te willen stoppen?

Een gezonde relatie met eten en jezelf!

Om toe te werken naar een gezonde en effectieve relatie met eten, zul je deze onderwerpen moeten onderzoeken en op zoek moeten gaan naar de antwoorden in jezelf. Alleen jij weet waar jij echt behoefte aan hebt. Soms is het echter wel heel moeilijk om dat in je eentje te onderzoeken en is het fijn als iemand daarin met je meedenkt. Kun jij wel wat hulp gebruiken om deze vragen te beantwoorden en toe te werken naar een gezonde relatie met eten en met jezelf? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Liefs Diana

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Deel met je vrienden!

Geverifieerd door MonsterInsights