Diana van Dijken - Voedingspsycholoog

Masterclass overgang

De invloed van de overgang op je relatie met eten en jezelf 

De overgang heeft een enorme impact op je relatie met eten en jezelf. Dat realiseerde ik me pas echt toen ik zelf in de overgang bleek te zijn op mijn 39e. En omdat ik vrouwen begeleid in hun proces van het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en zichzelf en de overgang daar dus echt invloed op heeft, moest ik daar wel een masterclass over maken. 

De afgelopen 2 jaar heb ik me verdiept in de verschillende fases van de overgang en dan niet alleen in de fysieke veranderingen die daarmee gepaard gaan, maar ook in de psychische veranderingen. Want niet alleen in je lichaam verandert er van alles als gevolg van de hormonale schommelingen, deze schommelingen hebben ook een enorme impact op je psychische gezondheid. 

Herken jij je in 1 of meer van de volgende punten? Dan is deze masterclass echt wat voor jou.

 • Je bent tussen de 38 en 59 jaar en je hebt het idee dat jouw relatie met eten, je lijf en jezelf wel wat beter kan. 
 • Je bent in de afgelopen periode aangekomen en hebt het gevoel dat je lijf niet meer van jou is of je herkent je lichaamsvormen niet meer.
 • Je hebt voor je gevoel ineens veel meer honger dan voorheen.
 • Je slaapt slechter of onrustiger en voelt je veel vermoeid.
 • Je zit niet lekker in je vel, snapt je eigen gedrag, reacties of emoties soms niet meer. 
 • Je hebt last van stemmingswisselingen.
 • Je twijfelt aan jezelf, je kwaliteiten, je relatie of je baan. 
 • Je hebt meer moeite met alle ballen hooghouden dan eerder en je bent er regelmatig helemaal klaar mee. 
 • Je hebt meer dan voorheen de behoefte om jezelf te belonen, te troosten of te compenseren met eten.
 • Je gebruikt eten steeds vaker om te dempen of te doven. 
 • Je voelt de neiging om toch maar weer te gaan lijnen of diëten in de hoop dat dat alles zal oplossen. 
 • Of je bent professional en werkt met vrouwen in de overgang en wilt hen nog beter kunnen begeleiden. 

In de masterclass De invloed van de overgang op je relatie met eten en jezelf neem ik je mee in wat de overgang nu eigenlijk inhoudt, waarom deze fase zoveel invloed heeft op je relatie met eten en jezelf en bied ik je de handvaten om op een zo relaxed mogelijke manier door deze fase heen te komen. 

Ik ga je geen quick fix beloven, want die is er niet. En ik ga je ook geen voedingstips geven die zogenaamd alle klachten als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Want dat kun je met eten echt niet voor elkaar krijgen. En ik ga je ook niet beloven dat we je hormonen weer in balans gaan brengen, want dat kan niet. 

Ik ga je wel op een luchtige manier, met een vleugje humor en zelfspot meenemen in hoe jij tijdens de overgang (weer) de regie kunt pakken op je eetgedrag, een relaxte relatie met eten kunt ervaren en weer echt in contact komt met je lichaam en jezelf. 

Wil jij dat ook? Meld je dan nu aan voor de masterclass De invloed van de overgang op je relatie met eten en jezelf. 

Planning

De masterclass heeft onlangs live plaatsgevonden en de replay is nu on demand aan te schaffen. Je kunt deze dan op je eigen moment rustig terugkijken.

Investering

Je volgt deze masterclass nu voor slechts €24 omdat het een on demand masterclass betreft (de live tickets kostten €39).

Prijzen zijn inclusief 21% btw. 

Aanmelden

.

Deze masterclass werd gegeven door Diana van Dijken. Sinds 2015 werkzaam als Voedingspsycholoog en expert in de psychologie van eetgedrag en het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf.

.

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geverifieerd door MonsterInsights