Emotie eten

Wanneer eten troost biedt…

Ga je in tijden van stress, onzekerheid of verdriet heel veel eten? Kun je jezelf niet in de hand houden bij spanning en onrust en krijg je dan eetbuien? Eet je vooral als je alleen bent en je je eenzaam of gefrustreerd voelt? Eet je stiekem en voel je je naderhand schuldig en/of naar? Voelt het alsof het eten de baas is over jou en alsof je de controle op zulke momenten volledig kwijt bent? Staan je eetbuien en het emotie eten een gezonde relatie met jezelf en je gewicht in de weg? Weet je niet meer hoe je uit deze vicieuze cirkel van negatieve emoties/gedachten en eetbuien moet stappen, maar wil je graag van je eetbuien af?

Als Voedingspsycholoog help ik je daar graag bij, door samen te onderzoeken wat er precies speelt. Waarom en wanneer krijg jij eigenlijk eetbuien? Wanneer zijn de eetbuien ontstaan? Welke emoties staan bij jou centraal wanneer je een eetbui krijgt? Wat probeer je te vergeten, te onderdrukken of te negeren?

Samen gaan we werken aan een gezonde manier van omgaan met de emoties die bij jou een eetbui uitlokken, zodat je de eetbuien niet meer nodig hebt om jezelf staande te houden. Samen roepen we het emotionele eetgedrag een halt toe.

Begeleiding bij emotioneel eetgedrag

Het kost tijd om van emotioneel eetgedrag af te komen. Over het algemeen speelt het probleem al jaren en ben je er dus niet na een paar consulten vanaf. Het gaat om het doorbreken van oude patronen in zowel je doen als je denken en om het creëren van een effectieve manier van omgaan met je emoties. Om tot blijvende veranderingen in je emotieregulatie te komen, heb je minimaal 3 maanden nodig. Daarom werk ik ook niet met losse consulten. De intake wordt apart in rekening gebracht en daarna volgt een traject van minimaal 3 maanden. Tijdens deze maanden ontvang je 6 consulten van 50 minuten, onbeperkt mailcontact, stappenplannen, opdrachten en oefeningen. Als bonus ontvang je mijn informatie en werkboek “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”.

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Tarieven en vergoedingen

Intakegesprek €135,00
Traject €550,00

Het intakegesprek wordt apart in rekening gebracht, zodat je deze direct kunt declareren bij je zorgverzekeraar indien je in aanmerking komt voor vergoeding. Het traject kun je na afloop declareren bij je zorgverzekeraar en kan op verzoek in termijnen worden voldaan.

Deze begeleiding wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen, zoals dat wel geldt voor behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Op de site van de BGN staat een overzicht met de vergoeding per verzekeraar.