Diana van Dijken - Voedingspsycholoog

Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf

Wil je je strijd met eten loslaten? Wil je genieten van lekker eten zonder je schuldig te voelen of het idee te hebben dat je faalt als je een keer wat lekkers pakt? Wil je meer inzicht in je eetgewoontes en je valkuilen en daar nu eindelijk echt iets aan veranderen? Wil jij de regie terug over je eetgedrag en niet langer het gevoel hebben dat het eten jou de baas is? En ben je klaar met alle wonderdiëten en voedingshypes, die uiteindelijk toch niet blijken te werken of gewoon niet bij jou passen? Dan is dit traject waarin we gaan werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf echt iets voor jou.

Onder begeleiding van een Voedingspsycholoog werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf. Dat is wat deze vorm van begeleiding onderscheid van diëtisten, gewichtsconsulentes en voedingskundigen. Niet alleen aandacht voor wat je eet, maar vooral voor waarom. Geen standaard menu’s of recepten met als enige doel snel afvallen, maar begeleiding waarin jouw eetgedrag, eetgedachten en relatie met eten centraal staan. Wat je eet is absoluut belangrijk, maar waarom je eet is dat ook.

Uiteraard kijken we samen naar je voedingspatroon, maar daarnaast besteden we aandacht aan de psychologie van jouw eetgedrag. Waarom je eet wat je eet, hoe jouw relatie met eten is, hoe je zou willen eten, je ideale eetpatroon, hoe je strijd met eten en/of je gewicht is ontstaan, waarom je wilt afvallen of wilt werken aan jouw relatie met eten, waarom het in het verleden wellicht niet is gelukt of waarom je weer terug bent gevallen in je oude patronen. We kijken naar alle gedachten die je hebt over eten, lijnen en diëten èn de gedachten die je hebt over jezelf. Ook kijken we kritisch naar je verwachtingen en naar wat jij nu eigenlijk echt belangrijk vindt. Geen focus op je gewicht, maar aandacht voor je gedrag, gewoontes en gedachten! Alleen door aan al deze factoren aandacht te besteden, kun jij toewerken naar een gezonde relatie met eten en jezelf.

En wist jij dat alle basisprincipes van intuïtief eten aan bod komen als je onder mijn begeleiding gaat werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf?

Mogelijkheden

Ik bied 2 mogelijkheden aan om te gaan werken aan je relatie met eten en jezelf.

  • De Anti-dieetclub, waarin je zelfstandig aan de slag gaat
  • Een persoonlijk 1 op 1 traject bij mij op de praktijk in Hoevelaken.

Persoonlijk traject

Het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten kost tijd. Het gaat om het doorbreken van oude patronen in zowel je doen als je denken. Al die gedachten die je keer op keer in de weg staan om te doen wat jij echt nodig hebt, verdwijnen niet zomaar. Ook het afleren van oude gewoontes en automatismen die niet voor je werken en het aanleren van nieuwe gewoontes en automatismen die dat wel doen, gaat niet vanzelf. Om tot blijvende veranderingen in je gedrag en je gedachten te komen, heb je minimaal 3 maanden nodig. Daarom werk ik niet met losse consulten. De intake wordt apart in rekening gebracht en daarna volgt een traject van grofweg 4-6 maanden. Tijdens deze maanden ontvang je 7 consulten van 50 minuten, onbeperkt mailcontact, stappenplannen, opdrachten en oefeningen en indien gewenst beweegadvies. Als bonus ontvang je mijn informatie en werkboek “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”.

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek! Of check deze 2 afleveringen van mijn podcast voor een introductie van waar we aan gaan werken.

Tarieven

Intakegesprek €150,00
Traject €695,00

Geverifieerd door MonsterInsights