Voedingspsycholoog drs. Diana van Dijken-Bonestroo

Ik ben Diana en ik ben werkzaam als Voedingspsycholoog en Acceptatie en Commitment Therapeut. In mijn eigen praktijk begeleid ik vrouwen die graag (weer) een gezonde relatie willen ontwikkelen met eten en/of zichzelf. Ik ben getrouwd, moeder van 3 prachtige zoons en woon in het mooie Hoevelaken. Ik heb zelf ervaren hoe het is om zwaar te zijn en het gevoel te hebben te “moeten” afvallen. En ik weet hoe het is om obsessief met eten en je gewicht bezig te zijn. Dit alles vond plaats ruim voordat ik er mijn beroep van maakte en die keuze stond daar ook geheel los van. Maar ik merk wel dat het helpt dat ik deels uit eigen ervaring kan spreken. Ik heb nu al ruim 12 jaar een gezonde relatie met eten en ik begeleid sinds 2015 vrouwen die ook een gezonde relatie met eten willen opbouwen. Het is prachtig om te zien wat een ontwikkeling deze vrouwen doormaken wanneer ze de strijd met eten, hun gewicht, hun lijf en zichzelf los durven te laten en weer echt gaan leven.

In onderstaande aflevering van mijn podcast stel ik mezelf nog wat uitgebreider voor.

Naast het begeleiden van cliënten, organiseer ik ook de opleiding Psychologie van Eetgedrag voor gewichtsconsulenten, diëtisten en leefstijlcoaches en ben ik de voorzitter van de werkgroep Psychologie van Eetgedrag

Inmiddels heb ik ook mijn eerste e-books en magazines op mijn naam staan die je kunt vinden in de webshop en maak ik elke week een podcast over een nieuw onderwerp gerelateerd aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf.

Voedingspsycholoog

Voedingspsychologie is (nog) geen afstudeerrichting binnen de studie psychologie. Na mijn universitaire opleiding psychologie, heb ik mij echter gespecialiseerd op het gebied van voeding, door de propedeuse Voeding en Diëtetiek te behalen en de opleiding tot gewichtsconsulent te volgen. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in Acceptatie en Commitment Therapie, Zelfcompassie en Mindfulness. Gewichtsproblemen en eetproblematiek staan zelden op zichzelf en door deze combinatie van therapievormen kan ik veel vrouwen van dienst zijn in het toewerken naar een gezonde relatie met eten.

Deskundige

Als Voedingspsycholoog blog ik voor gezondNU en ben ik contributor voor het online women’s health magazine Pink. Tevens ben ik een jaar auteur geweest voor Mama to the Max en het grootouder magazine Trots en was ik een aantal jaar werkzaam als deskundige voor Wij jonge ouders.

In de media

Ik word regelmatig benaderd door de media om vanuit mijn rol als Voedingspsycholoog mijn mening te geven of medewerking te verlenen. Zo was ik te zien bij Hart van Nederland en Editie NL en te horen op NPO 1. Ook zijn er stukken van mijn hand te lezen in &C Magazine, het AD, dagblad Trouw, Women’s Health, de Grazia, de Flair en Trots magazine. Veel van de stukken waar ik aan heb bijgedragen zijn hier terug te lezen.