De Anti-dieet podcast

Dit is de Anti-dieet podcast, de podcast voor vrouwen die klaar zijn met lijnen en diëten en nu eindelijk een gezonde relatie met eten en zichzelf willen ontwikkelen. Als Voedingspsycholoog heb ik al honderden vrouwen mogen begeleiden op hun reis naar meer rust rondom eten. In deze podcast neem ik ook jou mee op deze reis. 

Ik ga het hebben over wat een gezonde relatie met eten eigenlijk inhoud, wat deze gezonde relatie met eten in de weg staat én hoe je deze stap voor stap kunt gaan ontwikkelen. Maar daarnaast ga ik het ook hebben over de dieetcultuur over het geldende schoonheidsideaal, jouw zelfbeeld, zelfliefde en zelfacceptatie en over hoe jij jezelf kunt losmaken uit de dieetcultuur.

Aflevering 1

Wat betekent dat nu eigenlijk, een gezonde relatie met eten? In deze eerste aflevering leg ik je daar graag wat meer over uit, want het is nog helemaal niet zo makkelijk om een gezonde relatie met eten te ontwikkelen. En het is ook helemaal niet gek als jij momenteel nog geen gezonde relatie met eten hebt en daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarnaast zal ik ook een aantal redenen benoemen waarom jij nu misschien nog geen gezonde relatie met eten hebt en dat heeft in de meeste gevallen te maken met de relatie die je hebt met jezelf.

.

Aflevering 2

In deze aflevering neem ik je mee in de basis principes van Intuitief Eten. Want wat houdt Intuïtief Eten nu eigenlijk in? En hoe helpen deze principes je bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf? 

.

Aflevering 3

Wil jij meer rust rondom eten ervaren tijdens de feestdagen? Wil je niet in de stress schieten over pepernoten, kerstkransjes en oliebollen? Wil je niet elke keer meer eten dan waar jij je goed bij voelt? Wil je niet constant jezelf voorbij lopen omdat er zoveel moet in december? Wil je je niet zo gestresst en opgefokt voelen rond de feestdagen?

Maar wil jij gewoon relaxt kunnen genieten van de feestdagen en alle lekkernijen die daarbij horen? Luister dan deze aflevering voor de 5 stappen die jou meer rust gaan geven.

 .

Aflevering 4

In deze aflevering ga ik in gesprek met Frouke, Blij met je lijf coach over zelfbeeld, zelfacceptatie en waarom het voor zoveel vrouwen zo lastig is om zichzelf te accepteren zoals ze nu zijn. 

.

Aflevering 5

In deze podcast beantwoord ik onder andere jullie vragen over waarom ik deze anti-dieet podcast ben begonnen, wie ik nu eigenlijk ben en wat ik doe. Ben jij daar ook benieuwd naar? Luister dan snel deze aflevering. 

    

.

Aflevering 6

In deze aflevering geef ik je antwoord op de vraag waarom jij meer snoept dan je eigenlijk zelf wilt. Daar zijn namelijk een aantal hele goede verklaringen voor. Wil jij ook weten waarom je meer snoept dan je wilt? Luister dan snel deze aflevering van de anti-dieet podcast!  

.

Aflevering 7

In deze aflevering ga ik in gesprek met Vera van Gezonde balans over haar persoonlijke reis naar een gezonde relatie met eten en zichzelf. Ze deelt haar tips met jou en we bespreken samen hoe een verstoorde relatie met eten tot stand kan komen en vooral hoe je weer een gezonde relatie met eten kunt ontwikkelen.

.

Aflevering 8

Zijn jouw goede voornemens elk jaar vrijwel hetzelfde? Luister dan vooral deze aflevering waarin ik je de handvaten geef om ervoor te zorgen dat je goede voornemens dit jaar wel een kans van slagen hebben. Ook vertel ik je waarom je vooral niet aan het volgende dieet moet beginnen en wat je dan wel kunt doen. 

.

Aflevering 9

In deze aflevering ga ik in gesprek met Marjon van @mijnbeduit over lichaamsacceptatie, gewichtsstigma en haar toffe big, fat, positive playlist vol inspirerende en uplifting nummers om je oké te voelen over jezelf.    

De playlist van Marjon vind je hier

.

Aflevering 10

Deze aflevering gaat over zelfzorg. Want wat is dat nou eigenlijk goed voor jezelf zorgen? Wat houdt dat nu eigenlijk in? En is dat wat wij doen in het kader van zelfzorg, misschien stiekem niet een beetje oppervlakkig? Luister snel verder als jij echt goed voor jezelf wilt leren zorgen. 

.

Podcasts waar ik te gast was

Ik was te gast in de studio van NPO radio 1 bij Mai Verbij om te praten over de body-positivity movement, de dieetcultuur en hoe social media invloed kan hebben op je zelfbeeld. 

.

Ik ging in gesprek met Bart en Arnoud over emotie eten, wanneer we geneigd zijn te eten uit emoties en wat dan wel een effectieve manier is om om te gaan met je eigen emoties.

.

Ik mocht meewerken aan de verhalende podcast van Kamiel Visser over de mentale impact van een maagverkleining.

.

Volg je me al op Facebook en Instagram?