Nooit meer lijnen

Heb jij alle diëten al geprobeerd? Van Cambridge en Atkins tot Sonja Bakker en het bloedgroepen dieet? Ben je je halve leven al aan het lijnen? Ben je klaar met shakes, zakjes, drankjes en pillen en wil je eindelijk gewoon kunnen genieten van echt eten? Dat kan! Er bestaat geen wonderdieet tegen overgewicht. Als dat wonderdieet bestond, zou niemand meer te zwaar zijn. Elk dieet werkt, zolang je je er maar aan houdt. Zodra je dieet er echter op zit en je stopt met het volgen van de strenge regels, vliegen de kilo’s er helaas gewoon weer aan.

Een leven lang lijnen?

En laten we eerlijk zijn, wie zit er nou te wachten op een leven lang lijnen? Op een leven lang niet kunnen eten waar je eigenlijk zin in hebt. Op een leven lang afzien… Dus stop met lijnen en richt je op beter voor jezelf zorgen. Met kleine aanpassingen in je dagelijkse eet- en beweegpatroon valt bijvoorbeeld al heel veel winst te behalen. En dan hoef je echt niet glutenvrij, lactose vrij of suikervrij door het leven te gaan of de rest van je leven aan de shakes te zitten. En door te werken aan een betere balans qua ontspanning en rust, verklein je de kans op snoepen en snacken uit beloning, troost en compensatie. 

“Tja, dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan” hoor ik je zeggen. En daar heb je gelijk in, het is niet makkelijk om blijvend je eetgedrag aan te passen. Als het makkelijk was, zouden er niet zoveel vrouwen zijn die er moeite mee hebben. Maar dat het niet makkelijk is, maakt het niet onmogelijk.

Blijvend je eetgedrag veranderen

Met de juiste begeleiding, kun ook jij je eetgedrag blijvend veranderen. Juist wanneer je al van alles hebt geprobeerd en je het geloof in jezelf al (bijna) hebt opgegeven, is het van groot belang dat je de juiste begeleiding krijgt. De juiste begeleiding bestaat in dit geval niet uit voedingsadvies, maar uit coachende en psychische begeleiding met voldoende aandacht voor jouw situatie, jouw eetgedrag, jouw kracht en jouw valkuilen. Er moet aandacht zijn voor jouw relatie met eten, waarom je eet en welke rol eten in jouw leven is gaan spelen. 

Dat is wat een Voedingspsycholoog onderscheidt van de diëtiste, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige. De uitgebreide kennis over het menselijke eetgedrag en de ervaring in de psychologie van eetgedrag.

Benieuwd wat een voedingspsycholoog voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Volg je me al op Facebook en Instagram

Deel met je vrienden!