Nooit meer lijnen

Nooit meer lijnen

Heb jij alle diëten al geprobeerd? Van Cambridge en Atkins tot Sonja Bakker en het bloedgroepen dieet? Ben je je halve leven al aan het lijnen? Ben je klaar met shakes, zakjes, drankjes en pillen en wil je eindelijk gewoon relaxed kunnen genieten van lekker eten? Dat kan! Maar dan is het wel belangrijk dat je loskomt uit die eeuwige dieetcultuur, stopt met lijnen en diëten en gaat werken aan je relatie met eten. 

Een leven lang lijnen?

Want laten we eerlijk zijn, wie zit er nou te wachten op een leven lang lijnen? Op een leven lang niet kunnen eten waar je eigenlijk zin in hebt. Op een leven lang afzien… Dus stop met lijnen en richt je op jouw relatie met eten en jezelf. Door te werken aan een betere balans in je leven, verklein je bijvoorbeeld de kans op snoepen en snacken uit beloning, troost en compensatie. Door te gaan eten volgens je eigen ideale eetpatroon, ervaar je veel meer voldoening en genot uit dat eetpatroon. En door te werken aan gezonde emotieregulatie, voorkom je eetbuien vanuit emotie. 

Blijvend je eetgedrag veranderen

Met de juiste begeleiding en door te werken aan je relatie met eten, kun ook jij je eetgedrag blijvend veranderen. Juist wanneer je al van alles hebt geprobeerd en je het geloof in jezelf al (bijna) hebt opgegeven, is het van groot belang dat je de juiste begeleiding krijgt. De juiste begeleiding bestaat in dit geval niet uit voedingsadvies, maar uit coachende en psychische begeleiding met voldoende aandacht voor jouw situatie, jouw eetgedrag, jouw kracht en jouw valkuilen. Er moet aandacht zijn voor jouw relatie met eten, waarom je eet en welke rol eten in jouw leven is gaan spelen. 

Dat is wat een Voedingspsycholoog onderscheidt van de diëtiste, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige. De uitgebreide kennis over het menselijke eetgedrag en de ervaring in de psychologie van eetgedrag.

Benieuwd wat een voedingspsycholoog voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Volg je me al op Facebook en Instagram

Deel met je vrienden!

Geverifieerd door MonsterInsights