Diana van Dijken - Voedingspsycholoog

Live Event Psychologie van Eetgedrag – Stop met diëten, start met leven!

Een inspirerende dag die volledig in het teken staat van het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf! Want het is echt tijd om te stoppen met diëten en te starten met leven!

Herken jij jezelf hierin? 

 • Je hebt al veel diëten gevolgd en ze hadden geen blijvend resultaat. Eerlijk gezegd ben je klaar met diëten en ook met dat gejojo.
 • Je verliest regelmatig de controle over je eetgedrag en eet of snoept dan meer dan je zou willen.
 • Je vindt het lastig om ‘lekkers’ in huis te hebben. 
 • Je voelt je schuldig of vervelend als je iets ‘ongezonds’ hebt gegeten.
 • Je gebruikt eten om jezelf te belonen, te troosten of om je beter te voelen.
 • Je vindt het lastig om je lichaam te accepteren zoals het nu is, maar je weet diep van binnen dat diëten niet de oplossing is.
 • Je vindt het lastig om een eetpatroon te vinden dat echt bij jou past. Door alle regels en restricties weet je zelf ook niet goed meer wat nu ‘normaal’ is. 
 • Je hebt de indruk dat je hormonen jouw eetgedrag wel eens zouden kunnen beïnvloeden.

Als je je herkent in bovenstaande punten is dit event waarin een gezonde relatie met eten en jezelf ontwikkelen centraal staat, echt iets voor jou. 

Wij werken dagelijks met mensen die een lastige relatie met eten hebben en hier graag verandering in willen aanbrengen. Omdat de focus vaak al jaren ligt op gewichtsverlies, op ‘gezonder’ eten en het ‘goed’ doen, zijn zij het contact met hun lichaam en hun werkelijke behoeftes kwijtgeraakt. Wij leren ze juist weer echt goed naar deze behoeftes te luisteren en te handelen, zodat er rust rondom eten kan ontstaan. En dat gunnen we iedereen. 

We willen jou dan ook graag helpen om die gezonde relatie met eten èn met jezelf terug te vinden, zodat je zorgeloos kunt genieten van eten èn lekker in je vel zit. 

Met 10 waardevolle workshops en presentaties die allemaal in het teken staan van het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf, krijg je meer inzicht in de psychologie van eetgedrag èn leer je heel veel over jezelf. Inzicht geeft uitzicht. Dus na deze dag borrel jij van de nieuwe ideeën om in je eigen leven toe te passen, zodat je concrete stappen kunt gaan zetten in het toewerken naar een gezonde relatie met eten en jezelf.  En zodat je eindelijk zult stoppen met diëten!

Onderwerpen die centraal staan deze dag zijn:

 • Intuïtief Eten
 • Grenzen stellen
 • Mindful eten
 • Eetbuien en de invloed van je eigen gedachten
 • Uiterlijk en identiteit
 • Met plezier bewegen
 • Duurzame gedragsverandering
 • Effectief doelen stellen
 • De invloed van hormonen op de relatie met eten en je lijf
 • Human Design

Dit live event is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een ontspannen relatie met eten waarin echte vrijheid centraal staat, als je graag meer wilt weten over hoe ‘ongewenst’ eetgedrag tot stand komt en wilt leren wat je kunt doen om je eetgedrag te veranderen. Het past ook bij jou als je meer regie wilt over je eigen eetgedrag, je wilt werken aan je gezondheid of je eigen zelfzorg meer centraal wilt zetten. Kortom als je wilt stoppen met diëten en echt wilt gaan leven.

Misschien weet je nog niet helemaal waar je naar op zoek bent, maar weet je wel dat je niet weer het volgende dieet wilt volgen. Tijdens deze geheel verzorgde dag raak je vast en zeker geïnspireerd om een alternatieve route te onderzoeken. Want het kan echt anders. 

Ben jij er ook bij?

.

.

Wij pleiten voor een gewichtsneutrale samenleving waarin elk gewicht en elk lichaam geaccepteerd wordt zoals het is. We weten dat die weg nog erg lang is en daarom zetten wij langzaam stapjes in die richting. Dit live event is daar een goed voorbeeld van! Er wordt deze dag niet geoordeeld over lichamen, gewicht, voeding of gedrag. Professionals die oprecht interesse hebben in een gewichtsneutrale benadering en in de psychologie van eetgedrag zijn welkom, maar wij gaan op deze dag niet in discussie over gezondheid en aanverwante onderwerpen. 

Praktische informatie

Wat: Live Event Psychologie van Eetgedrag – Stop met diëten, start met leven! Een dag met inspirerende sprekers die je met passie meenemen in interactieve workshops en presentaties rondom het thema een gezonde relatie met eten en jezelf ontwikkelen  

Waar: Het Eemklooster te Amersfoort

Wanneer: zaterdag 28 september van 9.30 – 16.30 uur

Wie: Voor iedereen die graag een gezonde(re) relatie met eten en zichzelf wil ontwikkelen

Kosten: €69 – inclusief koffie, thee, een geheel verzorgde lunch, toffe goodiebag én fijne live muziek!

Extra’s: op het event delen wij in onze presentaties en workshops leuke (digitale) extra’s.

.

.

Wie zijn wij?

We vertellen je graag even kort wie we zijn en wat je op het live event van ons kan verwachten.

Evita Vianen, Evita Diëtist-Leefstijl te Woerden

Ik ben Evita en ik heb sinds mei 2022 mijn eigen diëtistenpraktijk volledig gericht op de psychologie van eetgedrag. Graag wil ik jullie tijdens het live event kennis laten maken met de principes van Intuïtief Eten. Met Intuïtief Eten kun je werken aan je relatie met eten en stap voor stap meer geluk en rust rondom voeding en eetgedrag ervaren. Weer leren eten vanuit je intuïtie heeft te maken met het leren luisteren naar je lichaam. Iets wat we vanaf kleins af over het algemeen heel goed konden aangeven. Als we vol zaten kregen onze ouders en geen eten meer in en als we trek hadden wilde we toch echt heel graag wat eten. In de loop der tijd hebben we dit afgeleerd, hierin speelt de dieetcultuur een grote rol. Met Intuïtief Eten leer je stap voor stap weer honger- en verzadigingssignalen herkennen, leer je keuzes maken vanuit wat je zelf belangrijk vindt en waar je voldoening van ervaart. Kortom, weer rust en geluk ervaren rondom je eet- en leefpatroon.

.

Renske Diepenbroek-Apenhorst, Diëtistenpraktijk Renske te Varsseveld

Ik ben Renske, gewichtsneutrale diëtist en intuïtief eten, ACT en lichaamsbeeld coach. Bijna 40 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen van 4 en 6 jaar. Zelfzorg en zelfcompassie zijn belangrijke thema’s in mijn begeleiding.

Mijn interactieve workshop gaat over voelen, in je lijf komen (en uit je hoofd!), grenzen (aanvoelen en aangeven) en doen wat voor jou goed voelt. Om een gezonde relatie met eten en jezelf te kunnen ontwikkelen is het erg belangrijk om te kunnen voelen. Veel mensen zitten alleen maar in hun hoofd en bedenken met hun hoofd wat ze beter wel/niet kunnen doen. Ze maken vaak keuzes op basis van gedachten en overtuigingen. Maar dat kan anders! 

.

Lieke Meijer, Coach in Eetgedrag & Body Confidence te Wanroij

Ik ben Lieke Meijer, 29 jaar, single-mom van een zoontje van 5 en ik woon in Wanroij. Bijna 10 jaar geleden begon ik mijn bedrijf als gewichtsconsulent en door de jaren heen ontwikkelde ik me tot coach in eetgedrag. Ik volgde opleidingen zoals “uit de ban van emotie-eten”, de yoga teachers opleiding en natuurlijk “psychologie van eetgedrag”. Eten met aandacht is heel belangrijk voor een gezonde relatie met eten! Het zorgt dat je extra geniet van lekker eten en je dus meer voldoening ervaart van wat je eet. Maar ook brengt het je meer in contact met je behoeftes, want waar heb jij nou echt behoefte aan? Is dat eten? Helemaal prima! Is dat iets anders? Dan is eten niet de oplossing voor wat jij nu voelt, maar wat wel? Tijdens het live event ga ik een workshop Mindful Eten geven waar we op een leuke (en lekkere) manier gaan spelen met eten. Naast coach in eetgedrag en yogadocent, treed ik ook regelmatig op als zangeres. Bijvoorbeeld met de Fia tribute. Tijdens het live event zal ik hier ook wat van laten horen.

.

Anna van den Berg, EetbuiPraktijk te Broek op Langedijk

Hoi, ik ben Anna. Ik help vrouwen om grip te krijgen over hun eetgedrag zodat zij hun eetbuien kunnen overwinnen en weer lekker in hun vel zitten. Ik begin de begeleiding altijd met samen onderzoeken welke oorzaken er spelen, want eetbuien zijn een signaal dat er iets aan de hand is. Daarna kunnen we efficiënt werken aan die oorzaken. De oplossingen zijn heel divers, maar er zijn altijd een aantal overkoepelende oorzaken die bij iedereen aanwezig zijn. Je gedachten zijn daar één van. Daarom ga ik tijdens het live event dieper in op de invloed van je gedachten en het krijgen van eetbuien. Hoe werkt dat dan en waarom hebben ze zoveel invloed? En uiteraard neem ik je mee in wat je kunt doen zodat je niet langer automatisch luistert naar je eigen gedachten.  

.

Sandra van der Kuilen, jeSelfCare- coach en vitaliteitstherapeut te Amersfoort

Ik ben Sandra en in mijn praktijk staat een negatief zelfbeeld, lage zelfwaardering en laag zelfvertrouwen vaak centraal, bepaald door ontevredenheid met het eigen uiterlijk. Daardoor blijven vrouwen verstrikt zitten in een verstoord eetpatroon van lijnen/diëten en losgaan waar ze zelf niet meer uit komen. Ik ga tijdens het live event een workshop geven over uiterlijk en identiteit. Omdat de manier waarop je naar je spiegelbeeld kijkt en hoe je daarover oordeelt veel zegt over de relatie die je hebt met je lijf en met jezelf. Door die relatie te verbeteren wordt het mogelijk om beter naar signalen en behoeftes van binnenuit te luisteren. En dat is nodig om de verstoorde relatie met eten te herstellen en te gaan leven naar wat voor jou echt leuk, zinvol en belangrijk is. Jouw eigen stijl van leven ontdekken en daarnaar handelen; dat is pas echt gezond. Tijdens de workshop ontdek je manieren waarop je jouw innerlijk kunt vertalen naar uiterlijkheden zoals kleding. En hoe diezelfde kleding je kan helpen ontdekken en ontwikkelen wie je van binnen werkelijk bent. Doe jij mee?

.

Miranda van Zanen, Anti-dieet coach The Perfectline4U te Monster

Ik ben Miranda van Zanen, 49 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen en woon aan de mooie Nederlandse westkust. Ik ben anti-dieetcoach én Bootwalk instructeur. Als het gaat over sporten vind ik het belangrijk dat plezier centraal staat. De Bootwalk lessen die ik geef worden buiten gegeven en zijn vooral gericht op plezier en wat er wél kan. Tijdens ons event wil ik dat ook met jullie delen. Ons lijf is gemaakt om te bewegen, maar door alle ‘verplichtingen’, het soort werk dat we doen, de meningen van anderen zijn we vergeten hoe goed dat voelt. In de workshop gaan we terug naar wat je als kind deed, welke gevoelens daarbij naar voren komen, welke relatie je hebt met bewegen en welke overtuigingen je jezelf hebt aangeleerd. Daarnaast zullen we ook daadwerkelijk even bewegen, niet in sportkleding, maar gewoon in de kleding die je aanhebt. Dan ook voelen wat dit doet met je lijf, zodat je dit mee kunt nemen in jouw leven en het bewegen weer als iets positiefs kan ervaren.

.

Francisca Schipper, Midlifecoach te Etten

Hej, ik ben Francisca en ik ben een midlife coach voor vrouwen. Ik ben 54 jaar, getrouwd en wij wonen in Etten (Gld.). Midlife kan alles behalve simpel voelen. Het is een tijd van verandering. Je vraagt je af wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je nog wilt in het leven. Je lichaam verandert. Het lijkt dat wat “eerst werkte” nu ineens niet meer helpt. Het is mijn missie om deze complexe tijd simpeler te maken. Eten zonder stress en strijd. Jezelf goed genoeg vinden, zodat jij in de tweede helft van je leven kan leven zoals je je dat had voorgesteld. Op het event geef ik een workshop over effectief doelen stellen. Meestal stellen wij doelen vanuit iets dat wij nog niet hebben. Vanuit de dieetcultuur gaat het over afvallen en gezondheid. Wij hebben het dan vaak over discipline en wilskracht. Dat kan werken, maar vaak heel tijdelijk. Totdat het weer niet lukt en dat doet iets met je zelfvertrouwen, je zelfwaarde en het gevoel dat je goed genoeg bent. Tijdens de workshop laat ik je zien dat dat echt anders kan. Hoe je doelen kan stellen voor je gezondheid op een gewichtsneutrale en een voor jezelf opbouwende manier.

.

Gaby van der Voort, BijzonderMens Coaching te Amersfoort

Mijn naam is Gaby, ervaringsdeskundige met eetstoornissen en een maagverkleining. Ik ben 56 jaar oud en werkzaam als manager in een huisartsenpraktijk voor 3 dagen. Daarnaast ben ik zelfstandige. Bij bedrijven begeleid ik cultuurveranderingen en ik heb een praktijk waarin ik mensen begeleid als gedragscoach die het echt anders willen gaan doen op het gebied van eetgedrag. Tijdens het live event geef ik een workshop over gedragsverandering. Nu hoor ik je denken “gedragsverandering is niet zo makkelijk en houd ik dat wel vol?”. Heel begrijpelijk. De kunst zit ‘m in het begrijpen wat gedragsverandering nu eigenlijk inhoudt èn hoe je dit gaat doen. Het geheim zit ‘m in kennis en kunde en het doen van kleine stapjes en haalbare doelen. Dit is niet binnen een maand bereikt voordat het nieuwe gedrag in je DNA zit. Dit vergt echt wel wat van je. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe je dit kunt doen. Tijdens mijn workshop vertel ik je hier alles over.

.

Judith Roelvink, Bewust met Judith te Den Bosch

Mijn naam is Judith en tijdens het live event ga ik meer vertellen over Human Design en wat dit voor jou kan betekenen als het gaat om een gezonde relatie met jezelf en eten. Human Design laat je namelijk zien dat er helemaal niets mis met je is. In de basis hebben we 2 kernangsten: de angst dat je afgewezen wordt om wie je bent en de angst dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. We gaan ons op basis van deze 2 angsten op een bepaalde manier gedragen waardoor we geloven dat we de grootste kans hebben om te overleven. We gaan ons bijvoorbeeld gedragen zoals de omgeving dat van ons verwacht: door te diëten en te sporten. Jouw Human Design laat je zien wat jouw NOT SELF gedachten en gedrag kunnen zijn en dit laatste geeft jou handvaten waar jouw gedachte dat er iets mis met je is vandaan komt! Daarnaast laat Human Design zien waar je talenten en uitdagingen liggen. Welke strategie heb je, denk hierbij aan initiatief nemen, informeren of juist ondersteunend zijn. Het geeft jou daarnaast ook inzicht in hoe je het beste besluiten kunt nemen, maar ook hoe jouw energie stroomt. Moet je bijvoorbeeld eerst een nachtje slapen voordat je een beslissing neemt? Of mag jij vertrouwen op je intuïtie?

.

Diana van Dijken, Voedingspsycholoog te Hoevelaken

Ik ben Diana en naast Voedingspsycholoog in mijn praktijk, ben ik ook de oprichter van de werkgroep die dit live event voor jullie organiseert. Ik mag de dag voor jullie openen met een presentatie over de psychologie van eetgedrag, wat houdt dat nu precies is en waarom is het zo belangrijk om daar aandacht aan te besteden als je een gezonde relatie met eten en jezelf wilt ontwikkelen? En daarnaast geef ik ook nog een presentatie over hormonen en de impact van je hormonen op je relatie met eten, je lijf en je zelfbeeld. Want dat je hormonen een belangrijke rol spelen, staat vast. Ze beïnvloeden namelijk je fysieke, mentale en emotionele behoeftes en laat het leren luisteren en handelen naar die behoeftes nu net centraal staan als je een gezonde relatie met eten en jezelf wilt ontwikkelen! Goed dus om stil te staan bij de rol van je hormonen en wat je zelf kunt doen om ook je hormonale behoeftes serieus te nemen.

.

Anoek Meijer, Vitaliteitscoach te Klazienaveen 

Ik ben Anoek, vitaliteitscoach met als specialisaties sport, zwangeren en jonge gezinnen, praktisch lerenden, leefstijl en de GLI. En tijdens het live event ben ik de vliegende keep. Ik help waar nodig en je kunt mij aanspreken als je iets nodig hebt of niet kunt vinden.

.

Wij hebben er al onwijs veel zin in en hopen je 28 september te mogen ontvangen op ons live event.

Geverifieerd door MonsterInsights