In de media

Nu.nl, 30 september 2019

Ik werd door Nu.nl gevraagd om mee te denken over het onderwerp vleesschaamte, je schamen voor de hoeveelheid vlees die je consumeert. Welke psychologische mechanismen spelen daarbij een rol en hebben wij daar als Nederlanders eigenlijk wel last van? Lees het artikel hier.

RTL nieuws, 12 april 2019

Ik werd door RTL nieuws geïnterviewd over comfortfood en waarom we daar zo massaal naar grijpen als we niet lekker in ons vel zitten. 

Lees het artikel hier in zijn geheel online.

Dub media, Universiteit Utrecht, 8 maart 2019

Ik mocht meewerken aan een artikel over drunkorexia, zo min mogelijk eten om zoveel mogelijk alcohol te kunnen drinken. Het artikel is alleen online terug te lezen via deze link.

Metro nieuws, 7 maart 2019

Als deskundige mocht ik in de Metro mijn kanttekeningen plaatsen bij het plan om peuters op dieet te zetten.

In mijn praktijk zie ik namelijk dagelijks de gevolgen van vrouwen die als kind op dieet werden gezet. Ze hebben daardoor al van jongs af aan het idee gekregen dat ze niet goed genoeg waren, dat ze dingen deden die niet goed waren en dat er een duidelijk verschil is tussen eten wat goed voor je is en eten wat slecht voor je is.

Daardoor ontstaat een heel zwart-wit beeld over eten en eetpatronen. En hebben deze vrouwen geen gezonde relatie opgebouwd met eten of met zichzelf. Heel jammer en het had voorkomen kunnen worden! Lees het artikel hier in zijn geheel online. 

&C magazine, januari 2019

Ik werd geraadpleegd als deskundige over de eetstoornis orthorexia. Hoe herken je deze problematiek en hoe ga je ermee om?

Algemeen Dagblad, 4 januari 2019

Als er geen snoepgoed en snacks bij de kassa liggen, dalen de verkopen aanzienlijk, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Cambridge. Psycholoog Diana van Dijken legt uit waarom we extra gevoelig zijn voor dit soort impulsaankopen. Lees hier het hele artikel.

Metro Nieuws, 25 november 2018

Ik werd geïnterviewd naar aanleiding van de nieuwe campagne “Er is meer dan vlees” van het Voedingscentrum. Het artikel is alleen online verschenen en kan middels deze link worden terug gelezen.

Women’s Health, oktober 2018

Voor het artikel over eetbuien werden meerdere experts en professionals geïnterviewd. Ik werd geconsulteerd als Voedingspsycholoog.

You News 12 september 2018

Ik werd geïnterviewd over de laatste cijfers van het Centraal Bureau van de Statistieken naar aanleiding van hun onderzoek over de tevredenheid van Nederlanders over hun lijf en gewicht. Het interview is te beluisteren via deze link.

Dagblad Trouw 30 juli 2018

Als deskundige werd ik gevraagd naar hoe ik kinderen die selectief eten begeleid en wat mijn mening is over een nieuw onderzoek dat laat zien dat het dwingen van peuters om eten te proeven niet effectief blijkt te zijn. Het gehele artikel is terug te lezen via deze link. Er is ook een versie verschenen in de krant waarin de moeder van een oud cliëntje is geïnterviewd.

Flair 13 juni 2018

Mijn persoonlijke verhaal over het terugkeren op de arbeidsmarkt na een aantal jaren afwezigheid.

Grazia 23 april 2018

Mij werd gevraagd het eetdagboek van Maartje van de Wetering kort en bondig te analyseren voor de Grazia van 25 april 2018. Hierbij mijn korte analyse en wat foto’s uit de Grazia

“Wat goed dat je elke dag geniet van fruit en je er ook regelmatig mee ontbijt. In de middag kies je vaak voor mandarijntjes, probeer daar wat in te variëren. Elke fruitsoort bevat andere vitamines en mineralen. Qua groenten krijg je de meeste dagen ook voldoende binnen, heel goed. Je eet afwisselend vlees, vis en vleesvervangers. Goed voor je lijf en goed voor het milieu. Als tussendoortje kies je regelmatig voor een eierkoek. Dat is een product dat vooral lege calorieën bevat. Kies liever voor een volkoren cracker of een extra sneetje brood. Daar heeft je lijf veel meer aan. Cup a soup bevat erg veel zout en daar krijg je ongemerkt al snel teveel van binnen. Toch behoefte aan een opkikkertje? Kies dan voor de variant met minder zout of een handje ongezouten noten. Elke dag een stukje pure chocolade en af en toe een chipje en een glaasje wijn past prima binnen een gezond eetpatroon. Dus geniet daar vooral van!”

RTL nieuws 22 mei 2017

Door het RTL nieuws werd ik geïnterviewd naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat jonge kinderen sneller en makkelijker gezond leren eten na het spelen van een spelletje.

Womens Health Magazine 2017

Door het Womens Health Magazine werd ik geïnterviewd over vegan eten en de vegan lifestyle.

VROUW magazine, 6 oktober 2016

Door VROUW magazine werd ik geïnterviewd over het zelfbeeld van jonge meisjes en hoe dat wordt beïnvloed door hun (lijnende) moeders.

Trots magazine 2016/2017

Deel met je vrienden!