Coaches gespecialiseerd in de Psychologie van eetgedrag

Sinds 2020 leid ik coaches op in de Psychologie van eetgedrag. Wanneer zij na deze opleiding besluiten met mijn methodiek aan de slag te willen en ik hen daartoe in staat acht, kunnen zij lid worden van de werkgroep Psychologie van Eetgedrag.

Deze coaches werken met mijn methodiek en begeleiden elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise hun cliënten op weg naar een gezonde relatie met eten en zichzelf.

De volgende coaches hebben zich in 2020 en 2021 gespecialiseerd in de Psychologie van eetgedrag:

Ramona van Mook

Ik ben pedagoog en Food- & Mindsetcoach, gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag en Acceptatie Commitment Therapie en richt me voornamelijk op moeders met kinderen in alle leeftijden. Getrouwd en zelf moeder van twee meiden en een zoon. Ik heb zelf veel geworsteld met mezelf, mijn lichaam en met mijn voedingspatroon. Op het moment dat ik moeder werd wilde ik een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, blij zijn met wie ik ben en me niet meer constant schuldig voelen over wat ik at en op dieet zijn. Het is mijn missie om dit leed van altijd jezelf willen veranderen te besparen bij de kinderen die nu opgroeien in een dieetindustrie in combinatie met een niet realistische Social Media. Als moeder ben je het voorbeeld voor je kinderen, dus door zelf aan de slag te gaan doorbreek je de patronen bij je kinderen.

Mijn 1:1 traject is op dit moment volledig online en bestaat uit 3 maanden coaching inclusief intake en 6 online consulten via zoom. Ik merk dat de moeders die ik coach dat als enorm prettig ervaren, omdat ze thuis niet weg hoeven en soms zijn de gesprekken tijdens dutjes van de kinderen.

Op Instagram kun je mij volgen en geef ik dagelijks tips en inspiratie over de psychologie van eetgedrag en volg je een deel van mijn leven als moeder van twee opgroeiende meiden en mijn pasgeboren zoontje.

Tini den Adel

Sinds 2002 heb ik een praktijk als gewichtsconsulent en begeleid ik mensen die graag aan de slag willen met hun eetpatroon. Dat doe ik zowel in groepsverband als op individuele basis. Ik ben breed opgeleid; zo heb ik diverse opleidingen gevolgd bij het Gewoonetendieet, in Mindful eten, tot Beweegconsulent en tot Autisme Coach. En recent heb ik bij Diana van Dijken de specialisatie in de Psychologie van eetgedrag afgerond.

Ik heb voor dit werk gekozen omdat ik zelf vanaf mijn tienerjaren worstel met overgewicht en ik bij Diana en het Gewoonetendieet heb mogen leren wat hier de oorzaak van is. Het is me heel duidelijk geworden dat je dit niet kunt oplossen met strenge diëten en eetregels, maar dat het nodig is om inzicht te krijgen in je gedrag, gevoelens en gedachten. En daar vervolgens ook mee aan de slag te gaan, zodat je een ontspannen relatie met voeding kunt ontwikkelen. En dat gun ik iedereen!

Mijn kernwoorden zijn: Warmte, luisteren en humor. En waar ik echt blij van word, is als het me lukt om mensen de strenge eetregelsom te laten buigen naar zelfcompassie en ze weer te laten genieten van hun voeding.

Ik werk zowel in Sliedrecht als in Vuren, maar je kunt bij mij ook terecht voor online begeleiding. 

Judith Roelvink

Sporten is voor mij altijd een uitlaatklep geweest. Totdat ik op mijn 31e te kampen kreeg met een nare blessure. Ik kwam noodgedwongen stil te zitten, maar mijn voedingspatroon paste ik daarbij niet aan. Terugkijkend op deze periode at ik niet voedzaam en speelde mijn emoties een grote rol in mijn eetgedrag. Dat had tot gevolg dat ik vele kilo’s aankwam. Die blessure werd verleden tijd, maar de kilo’s die bleven. 

Ik vond een goed eetpatroon en langzaamaan begon ik weer meer te bewegen.  Door de juiste balans hierin te vinden bleef het gevreesde jojo-effect uit. Ik had een nieuwe leefstijl gevonden waarin ik nu, jaren later op een gewicht ben waarin ik mij lekker en fit voel. 

Ook ik heb geworsteld met het vinden van mijn optimale leefstijl. En geloof me als ik zeg dat ook ik soms nog wel eens worstel. Wel heb ik de oorzaken gevonden van mijn slechte eetgedrag en weet ik nu hoe ik mijn weg wil bewandelen en dat doe ik met trots. En die tocht heeft mij geïnspireerd de opleiding tot gewichtsconsulente te volgen. Met deze kennis en mijn eigen ervaring begeleid ik sinds 2017 cliënten vanuit mijn praktijk in Den Bosch en online. 

Onlangs heb ik mij gespecialiseerd in de Psychologie van Eetgedrag en Acceptatie Commitment Therapie.

Isabel Smeets

Hallo, ik ben Isabel Smeets en woon in het zuiden van het land, in Stein. Ik ben overgangs- en leeftijd counselor. Mijn specialisatie ligt dus bij vrouwen in de overgang en ben nu ook gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag, waar ik super blij mee ben. 

Een vrouw in de overgang heeft heel vaak het gevoel dat ze in een rollercoaster zit, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze voelen zich vaak niet prettig en weten ook niet altijd waar het vandaan komt. Toch is er gelukkig iets aan te doen. Door te kijken naar het totaalplaatje, dus op gebied van voeding, ontspanning maar nog het belangrijkste, naar mijn gevoel, het mentale stuk.

Voeding speelt ook een grote rol bij je prettig te voelen, want hoeveel vrouwen voelen zich niet schuldig als ze iets eten. Dat is echt niet nodig. Wat ik belangrijk vind is dat er gekeken wordt naar de persoon, want iedereen is anders. Met de methode van Diana kan dit en krijgt iedereen een traject wat bij haar past.

Op deze manier kan ik vrouwen vanaf 45 jaar helpen om goed en op een plezierige manier door de overgang te komen en zo weer lekker in hun vel komen te zitten. En wie wil dat nu niet.

Ik werk zowel 1 op 1 in mijn praktijk als online. 

Cynthia Recoert

Na een jarenlange strijd met eten-niet eten-diëten-en bewegen ben ik na vele opleidingen terecht gekomen bij de psychologie van eetgedrag. Psychologie is een belangrijk deel in de gezonde leefstijl die vaak vergeten wordt, daarom is dit het grootste aandachtspunt in onze behandeling.

In mijn praktijk Slim Vitaal Coaching begeleiden wij mannen en vrouwen die zoeken naar een gezonde relatie met voeding en zichzelf, en zeg eens eerlijk ‘ Wie wil dit nou niet?’.

Mijn naam is Cynthia Recoert en ben trots onderdeel te zijn van de werkgroep psychologie van eetgedrag!
Meer weten = Nooit meer diëten!!

Meer informatie vind je op de website.

Marieke Timmer

Ik ben Marieke Timmer, leefstijlcoach in Nijkerk. Al bijna 4 jaar heb ik een praktijk aan huis waar ik met ontzettend veel trots en passie mijn werk doe. Ik coach vrouwen naar de beste versie van zichzelf. Ik geloof niet in hypes, diëten en afslankpillen. Waar ik wel in geloof is goed voor jezelf zorgen. Goed eten, lekker bewegen en vooral doen waar JIJ happy van wordt.

Ik coach jou naar de beste versie van jezelf omdat iedere vrouw het verdiend om te stralen. Zelf heb ik namelijk altijd al de strijd gehad met eten, de weegschaal en mezelf. Pas na mijn tweede zwangerschap kwam ik er achter dat diëten nooit werkt. Ik had al ontzettend veel geprobeerd maar ik viel elke keer weer terug in oude patronen. Nu ben ik eindelijk klaar met die strijd en zit ik heerlijk in mijn vel. Daarom is het mijn passie om andere vrouwen te coachen omdat ik weet dat het wel kan. Als ik het kan, kan jij het ook!

Wil je meer weten? Bekijk dan eens mijn website. Je kan me ook volgen op Instagram en/of Facebook.

Anoek Meijer

Ik ben Anoek Meijer, vitaliteitscoach in Klazienaveen. Al sinds 2003 ben ik ondernemer en sinds 2016 heb ik een praktijk aan huis genaamd Belle Health. Als vitaliteitscoach zijn mijn werkzaamheden erg breed, want “vita” betekent levenskracht, maar het doel is altijd: De beste versie van jezelf! Ik geloof niet in een wondermiddel, want als je niks aan je leefstijl wilt veranderen, zal er ook niks veranderen! 

Naast dit geleerd te hebben bij diverse opleiding, weet ik dit helaas ook uit eigen ervaring, in 2012 heb ik een auto-ongeluk gehad en heb ik een heel revalidatie traject doorlopen, maar wel met blijvende pijnklachten en CVS. Dat was ook het moment om mij meer te gaan richten op leefstijl en naast de opleiding gewichtsconsulent, waarvan ik al wist wat ‘gezond’ en ‘ongezond’ was en wat je ervoor moest doen (of laten) om een gezond gewicht te bereiken, de opleiding vitaliteitscoach te gaan volgen! 

Specialisaties: 
– psychologie van eetgedrag/emotie eten
– sportvoeding
– sterk met pijn
– senioren
– Gemeenschappelijke Leefstijl Interventie
– powermama (zwangeren)
– diabetes
– praktisch lerenden (beneden MBO 3 niveau)

Ilona Roepen

Hoi, mijn naam is Ilona Roepen, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend in Sprundel, een plaatsje bij Breda. Ik heb daar sinds augustus 2020 een praktijk aan huis als gewichtsconsulent genaamd ‘Health Coach Ilona’. Een van de redenen dat ik daarmee gestart ben is dat ik een aantal jaar geleden zelf 30 kg ben afgevallen. Ik heb lang gedacht dat dit kwam doordat ik mijn eetpatroon stap voor stap had aangepast, maar inmiddels weet ik dat het hem veel meer zit in de transformatie die ik als persoon heb ondergaan. Met mezelf de moeite waard gaan vinden, daardoor beter voor mezelf te willen zorgen (op het gebied van voeding, beweging, ontspanning e.d.) en die keuzes te maken die passen bij wie ik ben en wil zijn. Dát heeft ervoor gezorgd dat ik nog altijd op gewicht ben en niet een dieet.

Ik sta nu veel zelfverzekerder en gelukkiger in het leven en dat wil ik andere vrouwen ook laten ervaren. Op een manier waarbij je jezelf niet alles hoeft te ontzeggen, waarbij je gaat luisteren naar wat je nou echt nodig hebt, waarbij jij de regie gaat pakken en trots kunt zijn op wat je bereikt heb. Ik wil je, samen met alle andere coaches van deze werkgroep, laten zien dat het echt anders kan en dat een fijne relatie met eten en jezelf ook voor jou is weggelegd !

Kijk ook eens op mijn Facebookpagina waar ik regelmatig tips, inzichten en persoonlijke verhalen deel of op mijn website.

Nicolien Stanton

Ik ben Nicolien Stanton en ik ben leefstijlcoach in Arnhem. Ik ben getrouwd en ik heb twee zoons, Jona en Kim. En tussendoor huppelt er ook nog een hond rond. Druk genoeg dus. En met zo’n gezin vol druktemakers weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je fit en energiek te voelen en blij te zijn met jezelf. En daar richt mijn coaching zich ook op. 

Ik leer vrouwen hoe ze stap voor stap kunnen werken aan een positief zelfbeeld en een gezonde kijk op voeding. 

Ik geef persoonlijke 1:1 begeleiding, groepstrainingen en ik ben nu druk bezig met het opzetten van een online academie. 

Wil je meer weten? Kijk dan op mijn website.

Heidi van Herk

Ik ben Heidi van Herk. Samen met mijn man Ruud, onze zoons Bram, Lars en Tijn en onze hond woon ik in het Brabantse dorpje Hooge Mierde.

Sinds 7 jaar heb ik een eigen praktijk als voedings- en gewichtscoach. Ik begeleid volwassenen en kinderen die willen werken aan een gezonde leefstijl. Deze afspraken vinden plaats in mijn spreekkamer of bij jou thuis. Het voordeel hiervan is dat je in je eigen omgeving bent en dat ik meteen adviezen kan geven over voedingsmiddelen die je in de (koel)kast hebt staan. 

Je volgt bij mij geen streng dieet en ik verkoop geen pilletjes of pakjes. Wel leg ik je uit hoe je gezond en lekker kunt eten. Naast een voedingsadvies op maat krijg je van mij tips over beweging, ontspanning en we besteden aandacht aan lastige momenten als feestjes, vakanties en etentjes. Ook krijg je bij elke afspraak recepten mee voor wat inspiratie voor thuis. 

Voor sommige cliënten is een voedingsadvies met tips voldoende om de leefstijl te veranderen en af te vallen, maar regelmatig is het dan toch nog lastig. Vaak heeft dit te maken met gedachten die je over jezelf en over eten hebt. Daarom werk ik sinds 2021 met de methode ‘De Psychologie van Eetgedrag’. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan wat je eet, maar vooral ook aan waarom je iets eet. 

Als je meer over mij en mijn werkwijze wilt weten kun je me volgen op Facebook of kijken op mijn website

Annouschka van Leersum

Mijn eerste lijnpoging ondernam ik toen ik 12 was, de laatste was zo’n 6 jaar geleden. Na 25 jaar worstelen met eten en mijn gewicht ben ik gestopt met lijnen toen ik inzag dat mijn probleem helemaal niet was dat ik niet wist wat ik nou wel of niet zou moeten eten. Ik kon namelijk heel prima afvallen. Maar vólhouden, dat was echt andere koek! Het lukte mij keer op keer niet om die kilo’s er af te houden en dat had alles te maken met de rol die eten speelde in mijn leven. Eten was niet gewoon eten, maar een middel om mezelf te belonen en te troosten. Het vervulde behoeftes die helemaal niks te maken hadden met échte honger. Het veranderen van wat en hoeveel ik at zou dan ook nooit deze onderliggende behoefte vervullen. Vanaf dat moment ben ik heel anders tegen eten en afvallen aan gaan kijken en ben ik aan de slag gegaan om mijn relatie met eten te herstellen, zodat ik weer in controle kwam over wat en wanneer ik eet. Omdat ik weet hoe ingrijpend dit het leven in positieve zin kan veranderen, ben ik hier in 2017 mijn werk van gaan maken. Zo bied ik 1:1 coaching vanuit mijn praktijk in Alphen aan den Rijn of online en sinds kort kun je ook bij mij terecht voor een online training waarmee je lekker zelf aan het werk gaat. Ik werk vooral met vrouwen die al meerdere lijnpogingen hebben ondernomen, maar keer op keer weer terugvallen in oud eetgedrag. Samen gaan we op zoek naar de reden wáarom zij toch keer op keer eetkeuzes maken die niet bijdragen aan het bereiken van hun doelen en die hen daardoor een rot gevoel bezorgen, zodat zij aan de slag kunnen met de daadwerkelijke óorzaak van hun ongewenste kilo’s.

Wat typisch is voor mij is dat ik:

  • hele gesprekken kan voeren met onze kat en ik zeker weet dat ze mij begrijpt 😉
  • regelmatig te vinden ben aan de bosrand of in het bos in de hoop een zwijn of hert
    te zien
  • verzot ben op badedas doucheschuim met dennengeur en het echt een ramp zou
    zijn mocht dit ooit uit het assortiment verdwijnen!

Ben jij ook helemaal klaar met dat gejojo, zat van al die diëten, voedingshypes, van vooral moeten en niks mogen? Wil jij je relatie met eten herstellen of wil je gewoon eens nader kennismaken, plan dan gerust een afspraak bij me in. In de tussentijd kun je me ook volgen op facebook of instagram waar ik regelmatig tips, inzichten en kennis met je deel.

Paulien van Gorkom

Ik ben Paulien van Gorkom, getrouwd met Ronald, 3 kids en een lieve eigenwijze Heidewachtel, Dibbes en woon in Alphen aan den Rijn.

Sinds 2015 heb ik een eigen praktijk aan huis als gediplomeerd Gewichtsconsulent gespecialiseerd in Kind en Voeding en de Psychologie van Eetgedrag.

Vanuit mijn praktijk Puur Gezond Alphen coach, motiveer, stimuleer en begeleid ik volwassenen en kinderen om een gezond leef- beweeg en voedingspatroon te ontwikkelen. Ik werk met de methode “Puur Gezond” en vanaf 2021 met de methode “de Psychologie van Eetgedrag”. In deze methodes gaan we aan de slag met wat is nu puur gezond eten en besteden we aandacht aan een gezonde relatie met eten, dus niet alleen aan wat je eet, maar vooral ook aan waarom je iets eet. 

Ook ben je aan het juiste adres voor een ontspanningsmassage als onderdeel van de gezonde leefstijl. In mijn sfeervolle praktijk bied ik diverse (pijn-reducerende) massages aan als gediplomeerd Dorn- Therapeut en masseur. 

Ik weet als geen ander welke strijd je kan hebben met de weegschaal en weet ook dat diëten niet de oplossing is! Verandering van leefstijl door aan de slag te gaan met voeding, puur en onbewerkt, beweging en zorgen voor jezelf en de juiste balans hierin vinden heeft mij ontwikkeld als gewichtsconsulent en masseur.  

Want zeg nu zelf, hoe fijn zou het zijn als je je fit en energiek voelt, vrij van stress, en voor eens en voor altijd afscheid kunt nemen van diëten en hypes en geen calorieën meer hoeft te tellen en het jojo effect achter je kunt laten. 

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Kijk dan op mijn website.

Puur Gezonde Groetjes,

Paulien 

Gaby van der Voort

Als jongvolwassene tot mijn 50e  heb ik enorm geworsteld met mijn gewicht en gezondheid. Nu vier jaar geleden ben ik eigenaar geworden van een maagverkleining. Dat is voor mij de beste beslissing ooit geweest. Na de operatie begon Gaby 2.0 en ben ik hard aan het werk gegaan om mijn leefstijl te veranderen. Dat bleek nog niet zo makkelijk. Wat ik meegekregen heb vanuit de kliniek was voor mij bij lange na niet voldoende om echt in (eet)gedrag te veranderen. Hier heb ik nog een hele ontwikkeling in gemaakt en dat heeft mij enorm geholpen. Daardoor heb ik nu een gezonde relatie met eten.

En dit gun ik jou ook!

  • Wil jij begeleiding, na je maagverkleining, om inzicht te krijgen in je eetgewoontes en dit te veranderen om zo volledig te kunnen genieten van je 2.0 status.

Of  

  • Wil jij nu echt uit de dieetcultuur stappen en weten hoe het is om echt alles te mogen eten om hier echt van te kunnen gaan genieten zonder schuldgevoel.

Neem dan een kijkje op mijn website of op mijn Instagram.

Je mag ook een e-mail sturen naar gaby@bijzondermens.nl

Expertises/opleidingen/werkwijze: #Motiverende Gespreksvoering (gedragsveranderingsmethodiek) #De Psychologie van Eetgedrag #Voedingsdeskundige #Gewichtsconsulente #NLP #Traditionele coach #Verander Management