Diana van Dijken - Voedingspsycholoog

Diana van Dijken – Voedingspsycholoog

Wil jij de regie terug over je eetgedrag? Weer lekker in je vel zitten? Rust in je hoofd? Genieten van lekker eten en je strijd met eten loslaten? Kortom wil jij een gezonde relatie met eten en jezelf ontwikkelen? Lees dan snel verder om te zien wat ik als Voedingspsycholoog voor jou kan betekenen. En wist je al dat ik ook een e-book heb geschreven over het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf?! Daarmee kun je zelf al meteen aan de slag! Of meld je aan voor de Anti-dieetclub waarin je geheel zelfstandig gaat werken aan jouw relatie met eten en jezelf aan de hand van alle informatie en opdrachten die ik ook gebruik in een persoonlijk 1 op 1 traject. Nieuw zijn de Kickstart sessies die je op je eigen moment online kunt volgen om meteen een start te maken met het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten.

Eerst weten of mijn trajecten wel bij jou passen? Luister dan vooral eens naar mijn podcast! Daarin vertel ik je alles over wat een gezonde relatie met eten en jezelf nu eigenlijk inhoudt en wat deze relatie in de weg staat. 

Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf

Als Voedingspsycholoog begeleid ik vrouwen die een lastige relatie hebben met eten. Slimme vrouwen die echt wel weten wat ze wel of niet zouden moeten eten, maar waarbij het gewoon niet lukt om daadwerkelijk de regie op hun eetgedrag te pakken. Vrouwen die elke maandag weer opnieuw beginnen, om op woensdag weer te stoppen. Zorgzame vrouwen die eetbuien hebben omdat ze alle ballen hoog willen houden en voor iedereen klaar staan, behalve voor zichzelf. Vrouwen die emotie eten omdat ze nooit hebben geleerd hoe ze op een effectieve manier met hun emoties om kunnen gaan. Vrouwen die eten gebruiken als compensatie, beloning of troost omdat er op andere vlakken in hun leven iets niet gaat zoals ze dat graag zouden willen. Maar ook vrouwen die een irreële angst hebben ontwikkeld voor eten en zichzelf daardoor heel veel ontzeggen of bepaald eten zelfs helemaal vermijden en uit de weg gaan. En vrouwen die helemaal klaar zijn met lijnen en diëten en nu eindelijk een gezonde relatie met eten en zichzelf willen ontwikkelen. 

Eetgedrag en eetgedachten

In mijn begeleiding staan jouw eetgedrag en je eetgedachten centraal. Wat je eet is absoluut belangrijk, maar waarom je eet is dat ook. Misschien ben je eten in de loop der tijd gaan gebruiken als compensatie middel, als troost of als beloning en daardoor heeft het een belangrijke rol in je leven gekregen. Of misschien heb je heel veel gedachten over wat je wel of niet zou moeten eten, waardoor je je schuldig of vervelend voelt als je iets “verkeerds” eet. Misschien denk je wel dat je verslaafd bent aan eten en ben je ervan overtuigd dat dat altijd zo zal blijven. Of misschien ben je zo bang geworden voor alles wat “ongezond” is, dat je alleen nog maar bezig bent met nadenken over eten. Wat het probleem ook is, je hebt geen gezonde relatie met eten. Met behulp van de psychologie van eetgedrag, gaan we daar samen aan werken! En wist je al dat alle principes van Intuïtief Eten tijdens dit traject aan bod komen? 

Grip op je eetgedrag

Zodra je je eigen eetgedrag en eetgedachten beter leert begrijpen, kun je weer grip krijgen op al die gedachten en zal ook je eetgedrag veranderen.

Dus wil jij de regie terug over je eetgedrag? Weer lekker in je vel zitten, rust in je hoofd ervaren, genieten van lekker eten en je strijd met eten loslaten? Kortom wil je een gezonde relatie met eten en jezelf ontwikkelen? Dat kan en ik help je er graag bij!

Benieuwd naar wat ik als Voedingspsycholoog voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder! En bekijk ook eens de artikelen van mijn hand die de afgelopen jaren in de media zijn verschenen of volg me op social media.

Geverifieerd door MonsterInsights