Diana van Dijken - Voedingspsycholoog

Masterclasses voor professionals

In de begeleiding van je cliënten kun je tegen diverse uitdagingen aanlopen waarvoor je wellicht nog niet de kennis en/of vaardigheden in huis hebt ze daarbij te begeleiden. En daarom heb ik als Voedingspsycholoog online masterclasses ontwikkeld speciaal voor jou als professional, zodat je je kunt blijven ontwikkelen en je je cliënten nog beter bij kunt staan.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass 1: Je cliënten leren omgaan met gedachten, smoezen en excuses.

Veel cliënten zitten zichzelf en hun veranderproces enorm in de weg en dat heeft in veel gevallen te maken met hun eigen gedachten en overtuigingen. Ze denken iets niet te kunnen, zijn bang om te falen of zijn ervan overtuigd dat ze nu eenmaal zo zijn. Smoezen en excuses liggen dan al snel op de loer, want daarmee kunnen ze voorkomen dat ze toch aan de slag “moeten”, kunnen ze goedpraten wat niet lukt en kunnen ze de schuld of de verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen.

Pas wanneer cliënten op een effectieve manier om leren gaan met hun eigen gedachten en overtuigingen en leren zien waar die smoezen en excuses vandaan komen, kunnen ze echt gaan werken aan verandering. En hoe fijn is het dan als jij ze daar als professional in kunt begeleiden?

In masterclass 1 leg ik je uit waar al deze gedachten vandaan komen, welk doel deze gedachten hebben en hoe jij je cliënten op een effectieve manier kunt leren omgaan met hun eigen gedachten, smoezen en excuses zodat ze zichzelf niet langer in de weg zitten.

Masterclass 2: Je cliënten ondersteunen in emotie regulatie – emotie eten.

Bij veel cliënten verloopt het veranderproces best goed, totdat er stressvolle gebeurtenissen op hun pad komen. Een verhuizing, slecht nieuws of drukke periode op het werk gooit dan roet in het eten. Nadenken over hun eigen eetgedrag of opletten zit er dan gewoon even niet meer in. Dat komt doordat veel mensen eten vanuit emotie en moeite hebben met het ervaren, uiten en delen van hun emoties.

Ook simpele dingen als een zeurend kind, een dag die anders loopt dan verwacht of net even teveel moeten doen, kunnen een trigger zijn om te gaan eten of snoepen. De standaard adviezen om in zo’n situatie afleiding te zoeken en iets anders te gaan doen dan eten, helpen niet. Maar wat helpt dan wel?

In masterclass 2 leg ik je uit waar emoties vandaan komen, welk doel deze emoties hebben en wat je cliënten nodig hebben om op een effectieve manier om te leren gaan met hun eigen emoties.

Masterclass 3: Je cliënten kunnen begeleiden bij snoepen, overeten en “eetbuien”.

Heel veel mensen snoepen of snaaien meer dan ze willen, hebben last van overeetgedrag of van “eetbuien” en datzelfde zal ook gelden voor een deel van jouw cliënten. Want vooral wanneer cliënten aan de slag gaan met hun eetpatroon en met zichzelf, ligt overeetgedrag enorm op de loer. Meer eten en/of snoepen dan gewenst is altijd een teken dat er op een ander vlak iets niet goed gaat en daarom is het belangrijk dat jij als professional weet wat ervoor nodig is daar verandering in aan te brengen.

In masterclass 3 neem ik je mee in de verschillende soorten “eetbuien” die cliënten kunnen hebben, wat er nodig is om die aan te pakken en hoe jij je cliënt daarin kunt begeleiden.

Het gaat hierbij niet om de begeleiding van mensen met een eetbuienstoornis/BED, maar om mensen die meer eten, snoepen of snaaien dan ze eigenlijk zouden willen.

Masterclass 4: Je cliënten begeleiden bij een gebrek aan zelfwaardering.

Het is een thema dat bij veel van onze cliënten speelt: een gebrek aan zelfwaardering oftewel je niet goed genoeg voelen. Sterker nog vrijwel iedereen heeft er onder bepaalde omstandigheden wel eens last van. Maar wanneer het een overtuiging is die op veel vlakken van het leven in de weg staat en de persoon in kwestie ook echt belemmert, dan is het belangrijk deze overtuiging aan te pakken. En dat gaat verder dan alleen de betreffende overtuiging onderzoeken, uitdagen of ter discussie stellen. Het gaat namelijk ook om een gevoel. Veel mensen weten ergens wel dat ze de moeite waard zijn en dat ze goed genoeg zijn, maar voelen of ervaren dat (nog) niet. Het ontbreekt ze aan zelfwaardering. 

In masterclass 4 leg ik je uit waar het gevoel niet goed genoeg te zijn vandaan komt, wat er nodig is om daar verandering in aan te brengen en hoe jij je cliënten daarbij kunt begeleiden.

.

Ben jij gewichtsconsulent, diëtist of leefstijlcoach en wil jij je cliënten ook kunnen begeleiden als het wat uitdagender wordt? Dan zijn deze masterclasses echt wat voor jou. Van de deelnemers van vorige edities raadt 100% deze masterclasses aan en gemiddeld krijgen de masterclasses een 9,1!

Planning

De masterclasses worden momenteel niet live gegeven, maar kunnen on demand worden aangeschaft. Na betaling ontvang je dan de replay van de live masterclasses van de afgelopen serie.

Investering

Deelname aan het masterclass pakket kost normaliter €339. Aangezien je de masterclasses momenteel echter niet live kunt volgen en alleen on demand de replays kunt bekijken, kun je nu voor slechts €199 het gehele pakket aanschaffen. Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Accreditatie

Accreditatie bij de BGN is toegekend. Je ontvangt voor het masterclass pakket 8 punten.

Aanmelden

Wil je je meteen aanmelden voor het pakket? Vul dan onderstaand formulier in.

.

Wil je een losse masterclass aanschaffen, stuur dan even een mailtje naar info@dianavandijken.nl 

Recencies

Charla: Ik heb echt onwijs genoten van de masterclasses van Diana. Diana weet heel veel en kan op een prettige manier vertellen. Alle informatie in de masterclasses is praktisch toepasbaar in de praktijk, daardoor blijft de stof gelijk langer hangen. Daarnaast maakt Diana gebruik van praktische voorbeelden en oefeningen wat het nog makkelijker maakt. Echt een aanrader!

Heleen: De masterclasses zijn heel interessant en Diana verteld heel duidelijk hierover. Ze geeft je inzicht en handvaten hoe je hier mee aan de slag kunt met je cliënten. Ik heb er heel veel aan gehad. Een aanrader voor alle gewichtsconsulenten!!

Debby: Super interessante masterclasses. Zeer aan te raden om te volgen.

Mieke: Fantastisch nuttige masterclasses. Echt een waardevolle aanvulling op de opleiding tot gewichtsconsulent. En ook voor jezelf ontzettend interessant.

Jolanda: Heel leerzaam en zet je direct aan het denken. Een afwisselende cursus met praktische en toepasbare informatie! 

Hanneke: Diana weet waar ze het over heeft, dat is goed te merken. Geeft duidelijk en helder haar masterclass, een vrouw waar je veel van kan leren!


Online Psychologie van eetgedrag academy.

Wil je nou nog veel verder de diepte in en je echt specialiseren in de psychologie van eetgedrag? Dan zou je er ook over na kunnen denken de online Psychologie van eetgedrag Academy te volgen. Daarin neem ik je mee in de theorie en indien gewenst maken we daarna in een mentorship programma samen de vertaalslag naar de praktijk. Alle informatie over de opleiding vind je hier.

De masterclasses worden gegeven door Diana van Dijken. Sinds 2015 werkzaam als Voedingspsycholoog en expert in de psychologie van eetgedrag en het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf.

.

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geverifieerd door MonsterInsights