Lopen je cliënten vast in het ontwikkelen van een gezonde(re) relatie met eten en zichzelf en/of het proces van intuïtief eten? Hebben ze moeite de wens om af te vallen of de angst om aan te komen, tijdelijk naast zich neer te leggen? Blijven ze “hangen” in oud en vertrouwd dieetgedrag of blijft impulsief eetgedrag een issue? Vinden ze het lastig om neutraler naar hun lichaam te leren kijken en blijven ze struggelen met hun lichaamsbeeld? Komt die gezondere, relaxtere relatie met eten en hun lijf nog niet echt van de grond? Dan zijn de verdiepende masterclasses voor voedingsprofessionals echt wat voor jou.
Een gezonde relatie met eten – intuïtief eten
Soms is er gewoon meer nodig dan de kennis en vaardigheden die je al hebt opgedaan over wat een gezonde relatie met eten inhoudt, wat intuïtief eten is en hoe je je cliënten kunt bijstaan in het proces van hun relatie met eten herstellen. En daarom heb ik weer een aantal enorm waardevolle, verdiepende masterclasses ontwikkeld voor voedingsprofessionals die hun cliënten ook willen kunnen helpen wanneer het wat ingewikkelder wordt of minder makkelijk gaat. Het is een enorme pre als je de voorgaande masterclasses al hebt gevolgd. Daarin staat de psychologie van gezond gedrag en je cliënten begeleiden in het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en zichzelf centraal en gaan we onder andere aan de slag met je cliënten op een effectieve manier te leren omgaan met gedachten en emoties, het loskomen uit eten uit beloning, troost en compensatie en zelfwaardering. Heb je deze masterclasses nog niet gevolgd, dan is het combipakket een aanrader. Dan volg je eerst de masterclass serie on demand (met een leuke korting) en sluit je daarna aan bij de verdiepende masterclasses.
De verdiepende masterclasses
In de eerste masterclass staat de wens om af te vallen en/of de angst om aan te komen centraal. Voor veel cliënten is het echt een enorme stap om die wens tijdelijk los te kunnen laten, om vervolgens te kunnen werken aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en hun lijf. Maar zolang ze die wens niet los kunnen laten, stagneert het proces van een gezondere relatie met eten ontwikkelen èn kom jij niet verder in je begeleiding. Frustrerend voor beide partijen. Of misschien haken je (potentiële) cliënten al heel snel af, soms zelfs al na de kennismaking, terwijl jij weet wat je voor ze zou kunnen betekenen als ze zouden starten. Heel interessant dus om te weten hoe jij hier als professional mee om kunt gaan, zodat jij je cliënten kunt laten ervaren wat een rust het geeft als ze vanuit vertrouwen mogen gaan werken aan hun relatie met eten en hun lijf.
De tweede masterclass staat in het teken van innerlijk kind werk. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het zeer zeker niet. Vooral niet wanneer het wordt aangevlogen vanuit schema therapie. Veel cliënten lukt het gedurende de begeleiding steeds beter om hun behoeftes op te merken, maar blijven toch “hangen” in zelfsabotage. Dat wil zeggen dat ze wel weten wat ze op een bepaald moment nodig hebben (bijvoorbeeld een moment van ontspanning en rust), maar dat ze toch datgene blijven doen dat op de korte termijn beloont, troost of dempt (chocola eten voor de tv bijvoorbeeld). Daar liggen vaak bepaalde processen aan ten grondslag die vanuit innerlijk kind werk en schema therapie kunnen worden aangepakt.
En in de laatste masterclass staat de levensloop psychologie centraal. Wanneer cliënten blijven struggelen met hun lichaamsbeeld, ze negatief blijven over hun lijf en daardoor dus ook (weer) de neiging krijgen (of houden) hun lichaam te willen controleren, is het heel behulpzaam om samen het ontstaan van die moeizame relatie met hun lichaam in kaart te brengen. En datzelfde geldt overigens voor het beloop van hun relatie met eten. Door als professional goed op te hoogte te zijn van de verschillende fases die wij als mensen doorlopen in ons leven en hoe deze verschillende fases impact hebben op de relatie met eten en ons lijf, kun je je cliënten op een dieper niveau bijstaan in het herstellen van die relatie. Want dat was immers wel waarvoor ze bij je hebben aangeklopt.
Wil jij je onderscheiden van andere professionals die zich richten op intuïtief eten, een gezonde relatie met eten of de psychologie van eetgedrag? Meld je dan nu aan voor deze verdiepende masterclasses die echt een verschil gaan maken in hoe jij je cliënten kunt bijstaan.
Planning
De masterclasses zijn online bij te wonen op maandag 22 september, maandag 13 oktober en maandag 3 november van 19.30 uur tot 21 uur. Kun je er niet live bij zijn, dan ontvang je de volgende dag de replay in je mailbox. Je kunt de opnames gedurende 6 maanden bekijken.
Investering
Als je je aanmeldt tijdens de early bird periode (die loopt tot 31 juli aanstaande) betaal je €188 i.p.v. €330. Daarnaast ontvang je dan als bonus toegang tot mijn masterclass dopamine regulatie ter waarde van €69. Deze masterclass wordt 1 oktober gelanceerd en volg je zelfstandig on demand wanneer het jou uitkomt. Prijzen zijn exclusief 21% btw. Gebruik de code earlybird2025 zodat de korting direct kan worden verrekend.
Accreditatie
Accreditatie bij de BGN is aangevraagd voor 5 punten.
Aanmelden
Wil je je meteen aanmelden voor de verdiepende masterclasses? Vul dan onderstaand formulier in.
.
Wil je je aanmelden voor het combipakket, gebruik dan deze link en de code combipakket. Dan betaal je in plaats van €516 nu tijdelijk (tot 31 juli) €375 voor het pakket van 9 masterclasses. Prijzen zijn exclusief 21% btw.
De masterclasses worden gegeven door Diana van Dijken. Sinds 2015 werkzaam als Voedingspsycholoog en expert in de psychologie van eetgedrag en het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf.