Selectief eetgedrag

Selectief eetgedrag – stress rondom eten

Eten zou fijn moeten zijn. Ontspannend en onderdeel van ons dagelijks leven. Maar dat is niet voor iedereen zo. Soms levert eten stress op en spanning. Gaat je hart al sneller kloppen als je alleen maar denkt aan bepaalde soorten eten? Heb je moeite met eten buiten de deur? Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je structureel vermijdt? Dan is de tijd aangebroken om eens goed te kijken naar wat die spanning en stress nu eigenlijk veroorzaakt en hoe je daar vanaf komt.

Als Voedingspsycholoog help ik je graag onderzoeken wat er precies speelt. Met welke voedingsmiddelen en/of situaties heb je moeite? Wat gebeurt er op zulke momenten met je? Welke gedachten staan er centraal?  Welke emoties ervaar je wanneer je geconfronteerd wordt met nieuw, vreemd of in jouw ogen “vies” eten?

Samen gaan we opzoek naar de oorzaak van jouw stress en hoe we de spanning kunnen opheffen.

Begeleiding bij selectief eetgedrag

Samen bepalen we in het intakegesprek, wat je hulpvraag en doelstellingen precies  zijn. Vervolgens plannen we vervolgconsulten in en gaan we aan de slag.

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Tarieven

Intake (60-75 min)€95,00
Consult (50-60 min)€85,00
Tarieven zijn exclusief 21% btw heffing.

Vergoedingen

Deze begeleiding wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen, zoals dat wel geldt voor behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Op de site van de BGN staat een overzicht met de vergoeding per verzekeraar.