Opleidingsdag – Psychologie van eetgedrag

Opleidingsdag in groepsverband

Ben jij coach, gewichtsconsulente of diëtist en wil je meer leren over de psychologie van eetgedrag en meer kennis opdoen over gedragsverandering? Meld je dan snel aan voor deze super interessante opleidingsdag. Tijdens deze opleidingsdag gaan we in op de psychologie van eetgedrag. Zoals je tijdens je begeleiding ongetwijfeld wel eens zult merken, weten je cliënten op een gegeven moment echt wel wat ze zouden moeten doen, maar lukt het ze lang niet altijd om het ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Dat is dan vaak het gevolg van een verstoorde relatie met eten en daar komt meer bij kijken dan alleen advies en coaching. Het is van belang dat je dan kennis hebt van de psychologie van eetgedrag, zodat je je cliënt kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten.

De onderwerpen die deze dag centraal staan zijn: 

  • Hoe ontstaat (eet)gedrag?
  • Wat houdt het (eet)gedrag (gewenst of ongewenst) in stand?
  • Hoe kunnen oude patronen worden doorbroken?
  • Hoe kun je je cliënt helpen bij het daadwerkelijk veranderen van zijn/haar gedrag?
  • Wat is een gezonde relatie met eten?
  • Wat staat deze gezonde relatie met eten in de weg?
  • Hoe kun je je cliënt helpen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten?

Data: Er staan momenteel 4 data gepland 21 januari (VOL), 30 maart (nog 1 plekje), 7 mei en 30 juni.
Tijd: De opleidingsdag start om 9.15 en eindigt om 16.30 uur
Locatie: Hogebrinkerweg 10 te Hoevelaken
Maximaal aantal deelnemers 6 (minimaal aantal deelnemers 3)
Investering €245,00 vrijgesteld van BTW.
Inclusief hand-outs, koffie, thee en versnaperingen. De lunch verzorg je zelf.
Accreditatie bij de BGN is toegekend voor 3 nascholingspunten.

Reserveer nu je plekje voor de opleidingsdag in groepsverband door het contactformulier in te vullen:


30 maart7 mei30 juni

Wil je samen met een aantal collega’s deze opleidingsdag volgen en bestaat jullie groep uit minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers? Dan kan er in overleg een datum worden geprikt voor een privé opleidingsdag zonder andere deelnemers. Wil je daar meer over weten? Neem dan even contact met me op via info@dianavandijken.nl of telefonisch op 06-145 06 509.

Individuele opleidingsdag

Wil je liever je eigen casuïstiek inbrengen in een 1 op 1 opleidingsdag? Ook dat is mogelijk. Samen doorlopen we dezelfde onderwerpen, maar aan de hand van je eigen (vooraf) ingebrachte casussen. Op deze manier krijg je nog concretere handvatten om je eigen cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Datum: De datum wordt in overleg gepland
Tijd: De opleidingsdag start om 10.00 en eindigt om 16.00 uur
Locatie: Hogebrinkerweg 10 te Hoevelaken
Maximaal aantal deelnemers 1
Investering €625,00 vrijgesteld van BTW.
Inclusief hand-outs, koffie, thee, versnaperingen en lunch.
Accreditatie bij de BGN is toegekend voor 3 nascholingspunten.

Heb je interesse in een individuele opleidingsdag? Neem dan even contact met me op via info@dianavandijken.nl of telefonisch op 06-145 06 509.

Incompany opleidingsdag

Op aanvraag geef ik de opleidingsdag ook incompany voor minimaal 5 tot maximaal 15 deelnemers op een locatie naar keuze. 
De kosten bedragen in dat geval €1700,00 vrijgesteld van BTW, exclusief een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer. Indien de reistijd enkele reis meer dan 30 minuten kost, wordt ook de reistijd in rekening gebracht a €100,00 per uur. 
Vanaf 8 deelnemers, zijn de kosten daarmee gemiddeld genomen al lager dan een opleidingsdag bij mij op de praktijk. 
De datum wordt in dit geval in overleg gepland, echter wel altijd op een maandag, dinsdag of donderdag. 

Wil je meer informatie over de incompany opleidingsdag? Neem dan even contact met me op via info@dianavandijken.nl of telefonisch op 06-145 06 509.

Aanbevelingen oud deelnemers

Sylvia deClerck: In functie van mijn job, Personal trainer, ging ik een dagje in de leer bij Diana. Ik wou meer inzicht krijgen in de relatie met voedsel die mensen kunnen hebben want dat is net bij mijn klanten hét struikelblok! En guess what? Ik kreeg niet alleen een ton aan info mee waardoor ik mijn klanten beter zou begrijpen maar ik kreeg ook een duidelijker beeld van MIJN relatie tot voeding! Zalig! Een fantastische, leerrijke dag! Een echte aanrader voor iedereen eigenlijk! Een echte game changer! Dankjewel!

Anna de Jongh: vanuit het SPS-NIP volgden wij als studenten Psychologie een opleidingsdag bij Diana. Wat een leerzame dag en wat is Diana een enthousiaste docente die vol liefde en passie over haar vak praat. Ze geeft veel concrete voorbeelden en handvatten om mee aan de slag te kunnen en wie had gedacht dat de psychologie van eetgedrag zo complex en toch zo logisch is?! Echt een aanrader!