Opleidingsdag – Psychologie van Eetgedrag

Dag 1 van de opleiding Psychologie van Eetgedrag

De eerste dag van de opleiding staat in het teken van de theorie van de psychologie van eetgedrag. Zonder theoretische basis en gedegen kennis, kun je je cliënten immers niet begeleiden op dit vlak. We besteden uitgebreid aandacht aan de volgende onderwerpen:

 • Hoe ontstaat (eet)gedrag?
 • Wat houdt het (eet)gedrag (gewenst of ongewenst) in stand?
 • Hoe kunnen oude patronen worden doorbroken?
 • Hoe kun je je cliënt helpen bij het daadwerkelijk veranderen van zijn/haar gedrag?
 • Wat is een gezonde relatie met eten?
 • Wat staat deze gezonde relatie met eten in de weg?
 • Hoe kun je je cliënt helpen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten?

Datum: 31 oktober 2022.
Tijd: De opleidingsdag start om 9.15 en eindigt om 16.30 uur
Locatie: Hogebrinkerweg 10 te Hoevelaken
Maximaal aantal deelnemers 6 (minimaal aantal deelnemers 3)
Investering €325,00 exclusief BTW.
Inclusief hand-outs, koffie, thee en versnaperingen. De lunch verzorg je zelf.
Accreditatie bij de BGN is toegekend voor 7 nascholingspunten.

Reserveer nu je plekje voor de opleidingsdag door het contactformulier in te vullen. Twijfel je nog? Scroll dan snel naar beneden voor de recensies van de deelnemers die je voorgingen!

Na de opleidingsdag kun je indien gewenst doorstromen naar de praktijkdag.


  31 oktober
  houd me op de hoogte over de data voor 2023


  Wil je samen met een aantal collega’s deze opleidingsdag volgen en bestaat jullie groep uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers? Dan kan er in overleg een datum worden geprikt voor een privé opleidingsdag zonder andere deelnemers. Wil je daar meer over weten? Neem dan even contact met me op.

  Aanbevelingen oud deelnemers

  Helga van Hasselt: Diana kan op een eenvoudige manier goed uitleggen waarom een gezonde relatie met eten en jezelf zo belangrijk is. Ze slaat regelmatig de spijker op zijn kop, waarbij je als cursist denkt; veel ingewikkelder hoef ik het ook niet te maken! De input van de dag kon ik gelijk in de praktijk toepassen. Ik ga zeker deelnemen aan het vervolg van deze dag, omdat er zoveel meer te coachen is in een traject dan alleen het afvallen. Diana staat open voor gesprek tijdens de opleidingsdag, waardoor het interactief en extra inspirerend is.  

  Anoek Meijer: Als professional op het gebied van leefstijl/voeding moet je deze opleiding gevolgd hebben! Want meestal is de voeding niet het probleem, maar de mindset en hoe pas ik het toe!

  Marijke Eijgenraam: Graag beveel ik de opleidingsdag Psychologie van eetgedrag van harte aan. Diana geeft heel veel inzichten die goed van pas komen bij de begeleiding van mijn klanten. In de vele opleidingen en nascholingen die ik heb gevolgd ligt de nadruk vooral op (de samenstelling van) voeding. Deze nascholing heeft een heel andere insteek en is duidelijk van toegevoegde waarde om mijn klanten nog beter te kunnen begeleiden.

  Marieke Timmer: Ik heb de cursus ‘De psychologie van Eetgedrag’ gevolgd bij Diana. Het was echt interessant. Met deze tips en handvaten kan ik veel meer de diepte in met mijn klanten. Ik begrijp nu ook meer waarom bepaalde patronen niet doorbroken worden. Met deze informatie kan ik in de toekomst veel gerichter coachen zodat klanten hun resultaat weten te behouden.

  Angelique Knook: Bedankt Diana voor de waardevolle opleidingsdag! Zoveel geleerd vandaag en blij met nog een praktijkdag in het vooruitzicht!

  Katja Wellens: Diana weet je te boeien van de eerste tot de laatste minuut. Ik hing meteen aan haar lippen. Haar expertise en uitmuntende kennis slepen je meteen mee in de boeiende wereld van de voedingspsychologie.

  Leonie van der Wiel: De training ‘de psychologie van eetgedrag’ van Diana van Dijken is een aanrader voor elke coach die haar/zijn cliënt wil begeleiden bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding. Haar enthousiasme, kennis én de manier hoe zij haar verhaal vertelt heeft er voor mij voor gezorgd dat ik de dag vol aandacht heb zitten luisteren en zitten meeschrijven om dan ook maar niets te vergeten. De training ervaar ik als heel leerzaam en waardevol.

  Francisca Schipper-Laning: De opleidingsdag heeft mij gesterkt in mijn visie over gezonde voeding en waarom een positieve relatie met voeding zo belangrijk is. Niet alleen wat en hoeveel wij eten maar vooral ook waarom wij eten is super belangrijk als wij mensen echt willen helpen met voeding.  De opleiding psychologie van eetgedrag is daarom een waardevolle en nodige aanvulling.

  Lieke van Cann: Diana heeft een hele mooie opleidingsdag ontwikkeld over de psychologie van eetgedrag. Ik ben ervan overtuigd dat deze opleiding voor elke diëtist, gewichtsconsulent of voedingsdeskundige een meerwaarde is. Uiteindelijk wil je mensen leren om goed voor zichzelf te zorgen door o.a. een gezonde relatie te ontwikkelen met voeding. Diana legt heel mooi uit hoe je hier naartoe kunt werken met mensen.

  Manon Geijtenbeek: Een zeer leerzame cursusdag bij Diana van Dijken. Heel veel geleerd over de psychologie van eetgedrag en ook een beetje mezelf erin herkent. Wil je ook weten hoe het werkt tussen je hoofd en je lijf? Dan is deze cursusdag echt een aanrader.

  Isabel Smeets-Collard: Ik vond het een hele interessante en leerzame dag. Je leert je cliënten hierdoor beter hun weg vinden naar hun eigen ideale voedingspatroon. Een echte aanrader. 

  Vertie Vlaar: De opleidingsdag “Psychologie van het eetgedrag” is een waardevolle aanvulling voor iedere voedingscoach/ Gewichtsconsulente die cliënten begeleidt. Voedingscoaches weten veel van voeding, maar de obstakels die iedere voedingscoach tegenkomt om tot een werkelijke gedragsverandering te komen bij hun cliënt, worden deze opleidingsdag door Diana je pas duidelijk en ook de voorwaarden die nodig zijn om toch te veranderen. Een aanrader voor ieder voedingscoach!

  Ramona van Mook: Ik heb bij Diana van Dijken de opleidingsdag ‘De psychologie van Eetgedrag’ gevolgd. Ik wilde graag hier meer over weten, omdat ik als Food & Mindsetcoach me wil gaan richten op waar eetgedrag vandaan komt en waarom het in stand word gehouden. Ik heb enorm veel geleerd in één dag. Diana geeft non-stop waarde en legt met voorbeelden en humor uit hoe zij het zelf ook toepast bij haar cliënten. Diana is echt een voedingspsycholoog met veel kennis en ervaring. We kregen een fijne, beknopte hand-out waar ik zelf nog heel veel bij heb geschreven. Ik ben naar huis gegaan met een goede basis, maar ook met veel praktijkgerichte kennis die ik meteen kan toepassen in mijn eigen begeleidingstrajecten. Kortom, een hele waardevolle dag die ik iedereen kan aanbevelen.  Ramona van Mook www.ramonavanmook.nl @ramona.vanmook

  Judith Roelvink: Wow wat een mooie opleidingsdag heb ik mogen volgen bij Diana, Psychologie van eetgedrag. In een paar uur tijd heeft Diana met behulp van humor en voorbeelden ons mee genomen in het vakgebied Psychologie. Wat doen gedachtes met je? Spreken ze de waarheid? Wat zegt je lichaam? Bij elk onderdeel legde ze de link met voeding en met name de gezonde relatie met voeding. Het is niet zwart wit zoals zoveel mensen denken, nee juist in het grijze gebied daar haal je je successen! En iemand iets laten eten wat ze eigenlijk helemaal niet lekker vinden? Daar kijk ik na deze dag anders tegen aan! Makkelijk vol te houden is niet de weg naar succes, de weg naar succes is dat je iets doet wat ook goed voelt voor je!

  Marianne Verharen: Veel geleerd over het ontstaan van eetgedrag, hoe we oude patronen kunnen doorbreken en wat de kracht van onze gedachten kan zijn o.a. in het ontwikkelen van een gezonde, ontspannen relatie met eten. Zelfs als de kast vol ligt met snoep en chocolade😉. Blij met deze nieuwe info en inzichten…..ook om zelf toe te passen in de praktijk.

  Joyce Kuttschreutter: Ik vond de opleidingsdag erg geslaagd. Ik heb gekregen waar ik op gehoopt had. Tijdens deze dag heb ik ongelooflijk veel geleerd en ook veel bevestiging gekregen in mijn eigen werkwijze. Inzichten in hoe eetgedrag ontstaat, hoe het in stand gehouden wordt, maar ook hoe je een gezonde relatie met eten kan krijgen en beter om kan gaan met je eigen saboterende gedachten. Ik zou deze dag zeer zeker aan anderen aanbevelen. 

  Tini den Adel: Een aanrader voor iedere gewichtsconsulent. Ik heb zoveel bijgeleerd in één dag. Met deze informatie ben ik nu in staat om mijn cliënten nog beter te begeleiden naar een goede relatie met voeding, zonder verward te raken in alle regels die in de loop van de jaren in ons hoofd zijn gaan zitten.

  Sylvia deClerck: In functie van mijn job, Personal trainer, ging ik een dagje in de leer bij Diana. Ik wou meer inzicht krijgen in de relatie met voedsel die mensen kunnen hebben want dat is net bij mijn klanten hét struikelblok! En guess what? Ik kreeg niet alleen een ton aan info mee waardoor ik mijn klanten beter zou begrijpen maar ik kreeg ook een duidelijker beeld van MIJN relatie tot voeding! Zalig! Een fantastische, leerrijke dag! Een echte aanrader voor iedereen eigenlijk! Een echte game changer! Dankjewel!

  Anna de Jongh: vanuit het SPS-NIP volgden wij als studenten Psychologie een opleidingsdag bij Diana. Wat een leerzame dag en wat is Diana een enthousiaste docente die vol liefde en passie over haar vak praat. Ze geeft veel concrete voorbeelden en handvatten om mee aan de slag te kunnen en wie had gedacht dat de psychologie van eetgedrag zo complex en toch zo logisch is?! Echt een aanrader!

  Incompany opleidingsdag

  Op aanvraag geef ik de opleidingsdag ook incompany voor minimaal 5 tot maximaal 15 deelnemers op een locatie naar keuze. 
  De kosten bedragen in dat geval €2000,00 exclusief BTW, exclusief een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer. Indien de reistijd enkele reis meer dan 30 minuten kost, wordt ook de reistijd in rekening gebracht a €100,00 per uur. 
  Vanaf 8 deelnemers, zijn de kosten daarmee gemiddeld genomen al lager dan een opleidingsdag bij mij op de praktijk. 
  De datum wordt in dit geval in overleg gepland, echter wel altijd op een maandag, dinsdag of donderdag. 

  Wil je meer informatie over de incompany opleidingsdag? Neem dan even contact met me op.