Op gewicht blijven in december – deel 3

Kerst

Wil je met Kerst genieten van lekker eten en je daarna niet schuldig voelen over wat je allemaal hebt gegeten en gedronken? Dan kun je verschillende dingen doen.

Doen waar je zin in hebt

Realiseer je dat je echt niet substantieel aankomt van 1 of 2 dagen teveel eten, net zoals je ook niet blijvend afvalt van 1 of 2 dagen wat minder eten. Dus heb je geen zin om met Kerst na te denken over de gezondere opties en wil je gewoon alles kunnen eten wat er op tafel komt? Doe dat dan gewoon! Als je de dagen voor Kerst en de dagen erna wat rustiger aan doet met de drank en de hapjes en voor wat lichtere maaltijden kiest, dan komt het echt wel goed.

Gezond diner

Wil je wel letten op wat je eet tijdens de Kerstdagen? Omdat je nu net zo goed bezig bent met gezond eten, omdat je weet dat je je naderhand altijd zo opgeblazen voelt of omdat je van jezelf weet dat als je je laat “gaan” het hek van de dam is? Het Voedingscentrum heeft een aantal lekkere en gezonde kerstmenu’s samengesteld die allemaal passen binnen een gezond eetpatroon. Benieuwd? Bekijk hun site dan eens.

Keuzes maken

Je kunt natuurlijk ook bewust keuzes maken tijdens de Kerstdagen. Wel gourmetten, maar met meer groenten en vis en minder sausjes.  Wel een uitgebreid Kerstdiner, maar kleinere porties. Wel ontbijten met kerststol, maar lunchen met een gezonde salade. Wel een wijntje en een toastje, maar geen taart.

Jij bent de baas!

Uiteindelijk ben jij de enige die kan bepalen hoe jij de Kerstdagen wilt vieren. Als je maar geniet van de lekkere dingen die je op die dagen eet, zonder je daarna schuldig te voelen of het idee te krijgen dat je je moet verantwoorden voor de keuzes die je maakt.

Gezelligheid

Uiteindelijk draait Kerst toch om gezelligheid? Samen met familie of vrienden bij elkaar zijn en genieten van elkaars gezelschap? Dat is vele malen belangrijker dan wat er op tafel staat en wat er wordt gegeten. Dus geniet van de Kerstdagen en doe wat voor jou goed voelt!

Alvast hele fijne Kerstdagen gewenst!

Deel met je vrienden!