Ik kan het niet alleen – hulp bij afvallen en emotie eten

“Ik kan het niet alleen”, “Het lukt me gewoon niet meer in mijn uppie” en “Ik zou dit toch gewoon zelf moeten kunnen” zijn zinnetjes die ik veelvuldig terug hoor van mijn cliënten. Of ze nu af willen vallen, kampen met eetbuien of vaak last hebben van emotie eten, dat maakt eigenlijk niet uit. Stiekem vinden ze dat ze het alleen zouden moeten kunnen oplossen. Om hulp vragen is moeilijk, dan moet je je kwetsbaar opstellen en toegeven dat je het niet allemaal alleen aan kunt. Toegeven dat je ook maar een mens bent… En dat is zwak. Althans dat is wat er vaak door het hoofd heen schiet, wanneer je je realiseert dat je best wat hulp zou kunnen gebruiken.

Hulp vragen bij afvallen en emotie eten

Om hulp vragen is juist alles behalve zwak. Door hulp te vragen, kies je voor jezelf en kun je verder komen. Kun je stappen maken en kun je veranderen. Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het jezelf eigen maken van een nieuwe leefstijl? Wil je van je eetbuien af? Of wil je nu eindelijk wel eens weten hoe je een gezonde relatie kunt krijgen met eten? Is eten je beste vriendin of juist je grootste vijand? Om hulp vragen is niet zwak. Kies voor jezelf en vraag om hulp wanneer je die nodig hebt!

Neem nu vrijblijvend contact op de Voedingspsycholoog van Voedingsadviescentrum Midden Nederland,  Praktijk voor voedingsadvies en voedingspsychologie voor meer informatie.

Deel met je vrienden!