Eetbuien en emotie eten

Wanneer het eten de baas is…

Ga je in tijden van stress, onzekerheid of verdriet heel veel eten? Kun je jezelf niet in de hand houden bij spanning en onrust en krijg je dan eetbuien? Eet je vooral als je alleen bent en je je eenzaam of gefrustreerd voelt? Eet je stiekem en voel je je naderhand schuldig en/of naar? Voelt het alsof het eten de baas is over jou en alsof je de controle op zulke momenten volledig kwijt bent? Staan je eetbuien en het emotie eten een gezonde relatie met jezelf en je gewicht in de weg? Weet je niet meer hoe je uit deze vicieuze cirkel van negatieve emoties/gedachten en eetbuien moet stappen, maar wil je graag van je eetbuien af?

Als Voedingspsycholoog help ik je daar graag bij, door samen te onderzoeken wat er precies speelt. Waarom en wanneer krijg jij eigenlijk eetbuien? Wanneer zijn de eetbuien ontstaan? Welke emoties staan bij jou centraal wanneer je een eetbui krijgt? Wat probeer je te vergeten, te onderdrukken of te negeren?

Samen gaan we werken aan een gezonde manier van omgaan met de emoties die bij jou een eetbui uitlokken, zodat je de eetbuien niet meer nodig hebt om jezelf staande te houden. Samen roepen we het emotie eten een halt toe.

Begeleiding bij eetbuien en emotie eten

Samen bepalen we in het intakegesprek, wat je hulpvraag en doelstellingen precies  zijn. Vervolgens plannen we vervolgconsulten in en gaan we aan de slag.

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Tarieven

Intake (60-75 min)€95,00
Consult (50-60 min) €85,00

Tarieven zijn exclusief 21% btw heffing.

Vergoedingen

Deze begeleiding wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen, zoals dat wel geldt voor behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Op de site van de BGN staat een overzicht met de vergoeding per verzekeraar.