Eetbuien

Heb jij last van eetbuien en weet je soms zelf niet eens waarom? Laat mij je dan helpen dit te onderzoeken. Eetbuien kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben en emotie eten is er daar één van. Maar er zijn nog heel veel andere verklaringen voor het hebben van eetbuien. Door daar samen naar op zoek te gaan, kun je de cirkel van eetbuien doorbreken.

Als Voedingspsycholoog help ik je daar graag bij, door samen te onderzoeken wat er nu eigenlijk precies speelt. Waarom en wanneer krijg jij eigenlijk eetbuien? Wanneer zijn de eetbuien ontstaan? Wat gaat eraan vooraf wanneer je een eetbui krijgt? Wat probeer je te compenseren, goed te maken of voor elkaar te krijgen?

Begeleiding bij eetbuien

Het kost tijd om van eetbuien af te komen. Over het algemeen speelt het probleem al jaren en ben je er dus niet na een paar consulten vanaf. Het gaat om het doorbreken van oude patronen in zowel je doen als je denken. Al die gedachten die er keer op keer voor zorgen dat jij een eetbui krijgt, verdwijnen niet zomaar. Om tot blijvende veranderingen in je gedrag en je gedachten te komen, heb je minimaal 3 maanden nodig. Daarom werk ik ook niet met losse consulten. De intake wordt apart in rekening gebracht en daarna volgt een traject van minimaal 3 maanden. Tijdens deze maanden ontvang je 6 consulten van 50 minuten, onbeperkt mailcontact, stappenplannen, opdrachten en oefeningen en indien gewenst ook sport en beweegadvies. Als bonus ontvang je mijn informatie en werkboek “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”.

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Tarieven en vergoedingen

Intakegesprek €135,00
Traject €550,00

Het intakegesprek wordt apart in rekening gebracht, zodat je deze direct kunt declareren bij je zorgverzekeraar indien je in aanmerking komt voor vergoeding.  Het traject kun je na afloop declareren bij je zorgverzekeraar en kan op verzoek in termijnen worden voldaan. 

Deze begeleiding wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen, zoals dat wel geldt voor behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Op de site van de BGN staat een overzicht met de vergoeding per verzekeraar.