E-book “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”
Aanbieding!

E-book “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”

7,50 incl. btw

E-book over het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf. Vol informatie, opdrachten, tips en trucs om meteen mee aan de slag te gaan!

Categorie:

Beschrijving

E-book “Op weg weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”

Bestel nu het e-book “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf“. 45 pagina’s vol informatie, zodat je alles wat je moet weten om een gezonde relatie met eten en jezelf te kunnen ontwikkelen, overzichtelijk bij elkaar hebt. Inclusief opdrachten om meer inzicht te krijgen in jouw eetgedrag, gewoontes, gedachten en gevoelens. En concrete tips en trucs, zodat je meteen vandaag al aan de slag kunt gaan.

Om een gezonde relatie met eten en jezelf te ontwikkelen moeten er verschillende puzzelstukjes op hun plaats gaan vallen en dat is precies waar dit e-book zich op richt. Wil jij gaan werken aan je relatie met eten en jezelf? Dan leg je met dit e-book een goede basis!

Alle onderwerpen die van belang zijn om een gezonde relatie met eten en jezelf te ontwikkelen komen aan bod zodat je inzicht krijgt in alle puzzelstukjes die op hun plek moeten gaan vallen om deze gezonde relatie ook te kunnen ontwikkelen. Want dat gaat niet over 1 nacht ijs en al helemaal niet vanzelf. Het gaat ook niet zozeer over eten, maar over de rol die eten in jouw leven speelt. En toch is het wel belangrijk om in ieder geval wat basiskennis over eten te hebben. Want wanneer je structureel bepaalde voedingsstoffen misloopt, te weinig eet of erg vaak hetzelfde eet, dan kan het zijn dat je het jezelf daarmee extra lastig maakt. En dan is het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten ook net wat ingewikkelder. Daarom gaat hoofdstuk 1 over volwaardige voeding en hoofdstuk 2 over vitamines en mineralen.

Wanneer eten een bepaalde rol in jouw leven is gaan spelen, eet je niet meer alleen omdat je honger hebt, maar vaak ook uit hele andere overwegingen. Het herkennen van echte honger kan dan best een uitdaging zijn. Daarom gaat hoofdstuk 3 over het onderwerp honger en hoofdstuk 4 over de verschillende vormen van honger(gevoelens) die je kunt ervaren. Daardoor wordt het herkennen van echte honger en het daarnaar handelen, weer net even wat makkelijker en dat komt een gezonde relatie met eten zeker ten goede.

Als het aankomt op eten, heb jij je eigen gewoontes en gedragingen. En dat geldt voor iedereen. Daardoor zijn er heel veel soorten eetgedrag te onderscheiden. In hoofdstuk 5 vind je de verschillende soorten eetgedrag, die elk op hun eigen manier een verstoorde relatie met eten laten zien en dus ook hun eigen aanpak behoeven in het toewerken naar een gezonde relatie met eten.

Omdat echte verzadiging van veel factoren afhankelijk is, vind je hier in hoofdstuk 6 de nodige informatie over terug. Want wanneer je je niet verzadigd voelt, is het veel lastiger om niet meer of vaker te eten dan je eigenlijk nodig hebt. En wanneer je niet voldaan bent, zul je ook altijd meer verlangen naar eten.

Het verlangen naar eten kan ook groter zijn, wanneer er weinig balans is in je leven. In hoofdstuk 7 vind je daarom informatie over het onderwerp balans, aangezien dat zowel kan bijdragen aan een gezonde relatie met eten als aan een gezonde relatie met jezelf.

Aangezien slaaptekort een enorme invloed heeft op je lijf en je hersenen, gaat hoofdstuk 8 over het onderwerp slaap. Want zonder een lijf en hersenen die de energie hebben om goed te kunnen functioneren, is het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten een enorme uitdaging.

Gedrag is altijd verklaarbaar, zelfs wanneer het op het eerste gezicht niet logisch lijkt te zijn. En daarom vind je in hoofdstuk 9 informatie over hoe je je eigen (eet)gedrag beter kunt leren begrijpen. Dat is namelijk zeer waardevol in het toewerken naar nieuw (eet)gedrag.

Structureel je gedrag veranderen, is helaas niet zo makkelijk en daarom gaat hoofdstuk 10 over verandering. Want wat staat het succesvol veranderen van je gedrag eigenlijk in de weg en hoe kun je daarmee omgaan? Want ook het veranderen van je relatie met eten, heeft te maken met het veranderen van je gedrag.

De gedachten die je hebt, heb je altijd met een reden. Maar omdat die reden lang niet altijd meteen duidelijk is, gaat hoofdstuk 11 over de functies van je gedachten. Daardoor krijg je meer inzicht in je gedachten en dat draagt bij aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf.

Emoties en het omgaan met (negatieve) emoties komen in hoofdstuk 12 aan bod. Iedereen heeft emoties en jij dus ook. Maar laat jij negatieve emoties ook toe? Hoe jij omgaat met emoties, kan invloed hebben op jouw relatie met eten en op je relatie met jezelf. Dus is het belangrijk hier aandacht aan te besteden.

In hoofdstuk 13 vind je informatie over zelfacceptatie. Want hoe tegenstrijdig het ook mag klinken, juist door jezelf te leren accepteren zoals je nu bent, wordt het toewerken naar een gezonde relatie met eten en vooral jezelf, een stuk gemakkelijker.

En zodat je direct van start kunt en meteen vandaag al een begin kunt maken, vind je in hoofdstuk 14 diverse tips en trucs die bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf!

Wil jij ook aan de slag? Bestel dan nu het e-book “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”. 

Je kunt hem ook als echt magazine bestellen. Maar wees er snel bij, er is maar een beperkte oplage!

Dit e-book is geschreven door Diana van Dijken, sinds 2015 actief werkzaam als Voedingspsycholoog en expert in de psychologie van eetgedrag en het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf.

Deel met je vrienden!

Andere suggesties…

Geverifieerd door MonsterInsights