Opleiding Psychologie van Eetgedrag

Ben jij gewichtsconsulente, diëtiste of coach en herken jij de volgende situaties? Dan is de opleiding Psychologie van Eetgedrag echt wat voor jou!

➡️ Je cliënten lopen vast in het veranderen van hun gedrag of vallen snel weer terug in oude patronen. 
➡️ Je cliënten ervaren veel schuldgevoel na het eten van “ongezond” eten of zijn geneigd extreem te compenseren.
➡️ Je cliënten kampen met eetbuien of snaaigedrag en hebben moeite dat te veranderen.
➡️ Je cliënten hebben een obsessieve relatie met de weegschaal en hun gewicht.

➡️ Jij wilt je cliënten beter leren begrijpen en kunnen begeleiden.
➡️ Jij wilt je onderscheiden van andere gewichtsconsulentes, diëtistes en coaches.
➡️ Jij wilt meer kennis opdoen over de psychologie van eetgedrag en voedingspsychologie.

Tijdens deze opleiding staat de psychologie van eetgedrag centraal. Want zoals je tijdens je begeleiding ongetwijfeld wel eens zult merken, weten je cliënten op een gegeven moment echt wel wat ze zouden moeten doen, maar lukt het ze lang niet altijd om het ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Dat is dan vaak het gevolg van een verstoorde relatie met eten en daar komt meer bij kijken dan alleen advies en coaching op het vlak van voeding. Het is van belang dat je dan kennis hebt van de psychologie van eetgedrag, zodat je je cliënt kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten. Eerst meer weten over wat de meerwaarde van de psychologie van eetgedrag nou eigenlijk is? Lees dan snel verder!

De opleiding Psychologie van Eetgedrag bestaat uit 2 delen: een opleidingsdag en een praktijkdag en is geaccrediteerd door de BGN voor 20 nascholingspunten.

De opleidingsdag kan ook los worden gevolgd, daarvoor ontvang je 7 nascholingspunten. De praktijkdag kan alleen worden gevolgd als vervolg op de opleidingsdag. Voor de praktijkdag ontvang je 13 nascholingspunten. In plaats van de opleidingsdag, kun je ook de Online Academy Psychologie van Eetgedrag volgen, daarvoor ontvang je 6 nascholingspunten.

Meer weten over de opleiding? Lees dan snel verder!