Begeleiding tijdens de zwangerschap

Begeleiding bij (dreigend) overgewicht

Overgewicht tijdens je zwangerschap kan leiden tot allerlei complicaties. Zo heb je meer kans op zwangerschapsdiabetes en ook stijgt het geboorte gewicht van je kindje. Al met al dus raadzaam om je voeding eens goed onder de loep te nemen.

Afvallen tijdens je zwangerschap is niet aan te raden, op gewicht blijven of zo min mogelijk aankomen is in het geval van overgewicht echter wel een goed idee. Bovendien is het natuurlijk belangrijk dat jij als aanstaande moeder zo gezond mogelijk eet tijdens je zwangerschap, omdat dit een gunstige invloed heeft op je ongeboren kindje.

Tijdens dit traject maken we een voedingsanalyse en krijg je informatie en voorlichting over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en in de eventuele periode van borstvoeding.

We starten met een gratis kennismakingsgesprek van circa 15 minuten. Wanneer blijkt dat je inderdaad gebruik wilt maken van de begeleiding plannen we een intake gesprek in van circa 50 minuten. Daarna houd je gedurende een kleine week een voedingsdagboek bij en aan de hand van de voedingsanalyse maken we samen een plan om ervoor te zorgen dat je deze zwangerschap “zo min mogelijk” aankomt of dat de gewichtstoename in ieder geval binnen de perken blijft.

Gemiddeld plannen we na de intake elke 4 tot 6 weken een kort consult in om je gewicht in de gaten te houden en te zien hoe het met je gaat.

Dit programma is in samenwerking met diverse verloskundigen tot stand gekomen en wordt gesteund door verloskundigen praktijk Luna en verloskundigen aandelaak.

Voedingsadvies tijdens de zwangerschap

Wat mag je nou eigenlijk eten tijdens je zwangerschap, wat kun je beter laten staan en wat is ook echt schadelijk voor jou of je ongeboren kindje? Tijdens je zwangerschap is het erg belangrijk wat je eet, omdat je niet alleen jezelf voedt maar ook je ongeboren kindje.

Bij mij kun je terecht voor voedingsadvies tijdens je zwangerschap. Aan de hand van een voedingsanalyse bekijken we samen hoe je eetpatroon nu is en wat daar aan zou kunnen worden aangepast om jou en je ongeboren kindje zo gezond en fit mogelijk te houden.

Heb je last van zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid, brandend maagzuur of obstipatie? Veel van deze kwaaltjes zijn te verminderen of zelfs te voorkomen door aanpassingen in je voedingspatroon. Aan de hand van een voedingsanalyse bekijken we samen wat voor veranderingen mogelijk zijn, om de kwaaltjes te verminderen of zelfs te voorkomen.

We starten met een gratis kennismakingsgesprek van circa 15 minuten. Wanneer blijkt dat je inderdaad gebruik wilt maken van de begeleiding plannen we een intake gesprek in van circa 50 minuten en houd je een aantal dagen een voedingsdagboek bij. Afhankelijk van wat er uit de voedingsanalyse komt, bekijken we samen of het nodig is vervolgconsulten in te plannen.

Dit programma is in samenwerking met diverse verloskundigen tot stand gekomen en wordt gesteund door verloskundigen praktijk Luna en verloskundigen aandelaak.

Tarieven begeleiding overgewicht en voedingsadvies tijdens de zwangerschap

Zwangerenpakket light
Uitgebreide intake, voedingsanalyse en 4 consulten van 20 minuten:
€295,00

Zwangerenpakket plus
Uitgebreide intake, voedingsanalyse en 4 consulten van 30 minuten:
€350,00

Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Deze begeleiding wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen. Voor behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed, geldt wel altijd een eigen risico. Op de site van de BGN staat een overzicht met de vergoeding per verzekeraar.